Interview Orange Fox te Hedon

Praten over een complete EP en nieuwe clip

Interview Dani'el van den Berg, Eindredactie Marike Boonstra ,

Onder dekentjes en met koffie in Hedon praten we met Orange Fox over hun nieuwe clip

Orange Fox verovert de wereld vanuit een oude kippenfabriek

Brrr… De band Orange Fox staat ons te woord vanonder een dekentje met een grote beker koffie. Het is koud, maar dat hindert niet. De jongens zijn joviaal: de clip van Yours Truly is net gelanceerd. En het is een mooie!

“We doen niet aan de standaard clips waar je alleen maar een bandje ziet spelen.” Dit is te zien: de elementen in de video versterken de teksten. De clip is bedoeld als één grote metafoor. “We combineren beeld en geluid om onze boodschap te versterken. We zijn gegroeid als band, daar hoort ook een mooie video bij.” Dat de band vooruitgang heeft gemaakt is duidelijk te zien in de beelden: er zijn kosten noch moeite gespaard om er wat tofs van te maken. De band heeft goed over de video nagedacht. Gewapend met een gezonde zelfspot en een brede muziekkennis vertellen de knapen van Orange Fox over het hoogtepunt voor de EP. “Het hele proces is nu achter ons: alle onderdelen zijn nu de wereld in. De respons op onze clips worden steeds groter: we krijgen zelfs internationale aandacht!” De vorige clip werd opgepikt door de publisher van de clip en ging via Spanje en Italië half Europa door. De band is dan ook zeer tevreden over het proces. “Filmmaker en vriend Niels heeft beide clips gemaakt, we werken graag met hem samen.” Zal deze, totaal andere clip ook zo’n succes worden? “We houden ons niet per se vast aan eerder begaande paden: we staan heel open in het maakproces”


Benieuwd geworden? Check de clip bij 3VOOR12/Zwollel! Mocht je de plekken herkennen, dat kan kloppen: de video is opgenomen op wonderschone Veluwe.

Orange Fox speelt 7 April weer in Hedon als het voorprogramma van Moke.