In een andere wereld gebracht door Kovacs in Atak

Kovacs overdondert Enschede met creatieve show in theatraal jasje

Foto’s: Sharon Vreeburg / tekst: Maureen Vreeburg ,

Kovacs keert terug met haar compleet uitverkochte tour ‘Shades Of Black’. Na twee shows achter de rug te hebben, staat ze vanavond met haar band in Atak. Buiten staat, voor de zaal open gaat, al een lange rij te wachten. Als de deuren dan eindelijk opengaan ontstaat er een grote ophoping van mensen.

Voordat Kovacs opkomt wordt de zaal eerst even flink opgewarmd door Christon. Deze jongeman zet in zijn eentje het geluid van een complete band neer door middel van het loopen van verschillende instrumenten. Hij heeft een krachtige stem en hij doet het publiek zeker verbazen met zijn talent om zoveel te doen binnen één song. Na de eerste song applaudisseert het publiek nog wat twijfelachtig, maar daarna hoor je al flink gejuich en hard applaus van het overdonderde publiek. Dit voorprogramma heeft zeker indruk gemaakt op het publiek van Atak.

Na het nodige gestress van de roadies is het podium omgebouwd voor Kovacs. Ze is er zeker in geslaagd om een goede sfeer te creëren voor haar show. Aan de linkerkant is een duister tafeltje met twee stoelen in gotische stijl te zien waarop twee glazen, met wat sterke drank lijkt, te zien zijn. Daarnaast staat een oude kapstok met verschillende hoeden eraan. De coulissen in het midden van het podium maken het plaatje compleet. Het decor zorgt ervoor alsof het eerder lijkt dat je naar een theatervoorstelling gaat dan naar een concert.
De show begint met een opbouwend intro van cello en viool. Dan begint er een video af te spelen waardoor het lijkt alsof er achter de coulissen een vrouw aan het dansen is en hoeden past. Als het intro voorbij is komt Kovacs naar voren, maar de band blijft nog achter de coulissen staan. Dit geeft een heel apart beeld.

Na het eerste nummer worden de coulissen opzij gehaald en komt de band in beeld en begint ’50 Shades Of Black’. Met dit opvallende begin van de show doet ze gelijk het publiek verbazen en zorgt ze al meteen voor een unieke en zeer creatieve show. De band past uitstekend bij de stijl van Kovacs. Het zijn stuk voor stuk opvallende en talenvolle muzikanten. Tijdens het concert praat Kovacs weinig tussen de nummers door, maar wanneer ze dit wel doet is duidelijk te merken dat ze het ontzettend naar haar zin heeft en dat ze heel dankbaar is voor al deze uitverkochte shows. Ze zegt ook meerdere keren dat ze gewoon lekker wil spelen en liever niet te veel praat. De show wordt duidelijk steeds energieker, hoewel er ook goede afwisseling is tussen de nummers. Na het swingende nummer ‘Diggin’’ eindigt ze haar set met ‘Song For Joel’, waarmee ze bijna de hele zaal stil krijgt. Als encore sluit Kovacs knallend af met ‘Wolf in Cheap Clothes’ en daarna ‘The Devil You Know’ en dan eindigt het in een luid en enthousiast applaus van het publiek. Kovacs weet goed hoe ze een originele avond moet verzorgen die mensen niet gauw zullen vergeten.