Her Majesty’s theatershow Déjà Vu in De Kappen

Een grootse tribute aan Crosby, Stills, Nash & Young

door: Willem Stolk. ,

Her Majesty vertolkt in deze theatershow in De Kappen de muziek van Crosby, Stills, Nash en Young. Alle nummers worden gelardeerd met achtergrondinformatie. Het meest indrukwekkend is de drie- tot vijf stemmige samenzang en de muzikaliteit van de bandleden van Her Majesty. Hierna een kort informatief fotoverslag van deze bijzondere avond met kwalitatieve muzikanten.

In hun vorige theaterprogramma Back to Abbey Road speelde Her Majesty het laatste album van The Beatles. In het nieuwe programma Déjà Vu wordt de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young onder de loep genomen met informatie over de jaren 70.

Déjà Vu vertelt het verhaal achter de samenwerking tussen David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash & Neil Young. De vier hadden allen in topbands gespeeld: Crosby in The Byrds, Stills & Young in Buffalo Springfield en Nash in The Hollies.

Hoewel de stemmen van Bertolf Lentink (gitaar, pedal steel), Diederik Nomden (gitaar, toetsen, mondharmonica), Jelle Paulusma (gitaar, toetsen), Bauke Bakker (drums) en Dirk Schreuders (bas) niet te vergelijken zijn met die van CSN&Y, is de harmoniezang van Her Majesty goed doortimmerd en afgestemd. Misschien ook omdat de muzikanten uitgaan van hun eigen kwaliteiten, en er niet naar streven een kopie te maken. Alle leden van de band laten duidelijk horen dat ze ook hun respectievelijke instrumenten tot in de puntjes beheersen. Plus ze laten zien plezier te hebben op het podium, ook niet onbelangrijk.

Het programma van de show begint met de nummers van de voorlopers van CSN&Y: The Byrds ('Eight Miles High'), The Hollies ('Bus Stop') en Buffalo Springfield ('For What It’s Worth'), groepen waarin respectievelijk Crosby, Nash en Stills en Young hebben gespeeld. Daarna volgen twee nummers van het debuutalbum Crosby, Stills & Nash, nog zonder Young: 'Helplessly Hoping' en 'Suite: Judy Blue Eyes'. Daarna volgt kant A van Déjà Vu. Na de pauze volgt kant B en de avond eindigt met liedjes als 'Ohio', 'Long May You Run', 'Heart Of Gold', 'Love The One You’re With' en 'Find the Cost of Freedom'. Als toegift zingen de mannen a capella 'Blackbird' van The Beatles, dat Crosby, Stills & Nash ook zongen als afsluiting op Woodstock. Al met al een sfeervolle avond met kwalitatieve muziek dat tot in de puntjes goed uitgewerkt is.
 

De Déjà Vu-tournee van Her Majesty loopt tot begin juli, er zijn nu ook al een paar voorstelllingen in september en oktober 2016.

Meer informatie op http://www.hermajesty.nl