Knallende EP release Karel J Schepers

Tekst en foto’s door: Sharon Vreeburg en Maureen Vreeburg ,

Karel vertedert publiek met lieve teksten en vrolijke uitstraling

Karel vertedert publiek met lieve teksten en vrolijke uitstraling

In december kwam hun eerste single Pilotenlaan 67b uit. In januari stonden ze op Eurosonic Noorderslag en begin deze maand kwam hun tweede single, ‘Wie Vangt Me Op’ uit met een videoclip. Vanavond is het dan eindelijk zo ver: de Zwolse singer-songwriter Karel J. Schepers staat samen met zijn band klaar om hun nieuwe EP ‘Vang Me Op’ te presenteren in de grote zaal van Hedon. De EP release zou in eerste instantie plaatsvinden in de kleine zaal van Hedon, maar door de goede kaartverkoop vond de release plaats in de grote zaal.

Het voorprogramma

Het voorprogramma wordt verzorgd door het singer-songwriter duo De Geldwolven uit Almelo.
De mannen hebben humor en vertellen steeds leuke verhalen bij de nummers. De combinatie van prachtige zang, een gitaar en een trompet klinkt heel mooi. Het is een zeer creatief duo.

Karel J Schepers en band.

Het is zeker een goed idee geweest om dit evenement naar de grote zaal te verplaatsen. Karel en zijn band zetten een grootse show neer en de zaal is flink vol. Zelfs een blazerssectie is meegenomen om de songs extra kracht te geven! De show is erg afwisselend, het ene moment staan de band en het publiek te dansen op de swingende songs en het volgende moment staan ze op een voorstuk van het podium akoestisch een paar songs te spelen. Dit zorgt voor een heel afwisselende sfeer en houd het publiek goed betrokken. Ook komen er nog een saxofoon solo en een keytar solo voorbij. Ze hebben er duidelijk hard aan gewerkt om er een succesvolle show van te maken. De show is strak in elkaar gezet, je kunt de groei van de afgelopen maanden goed zien. Veel mensen kennen de teksten en iedereen is enthousiast. De band sluit perfect af met het knallende nummer ‘avondzon.’ Toch keren de jongens, na hard applaus en gejuich, nog terug om nog drie nummers te spelen. Voor het een na laatste nummer komt Carlijn Hartlief, manager van de band, nog het podium op om de band te feliciteren en het eerste exemplaar van de nieuwe EP te overhandigen. Karel geeft zelfs nog een onvoorbereide dank speech.