Dauwpop maakt het helemaal waar

Dit jaar alleen niet met Hemelvaart

Tekst: Anne-Marie Kok / Foto's: Serge Hasperhove ,

De verwachtingen waren hooggespannen dit jaar. Al ruim van tevoren waren alle kaarten uitverkocht, lang voordat de mensen de complete line-up kenden. Maar dat het een feestje zou worden, met Madness en Kensington als hoogtepunten, daar was iedereen wel van overtuigd.

De vraag was dan ook of Dauwpop de hooggespannen verwachtingen waar kon maken. Dat konden ze. Met als kleine geluksfactor het weer. In de ochtend werd nog gewaarschuwd voor code geel met hagel en onweer, niet echt het weer dat je wilt hebben midden in een Hellendoorns bos. Maar de goden waren met de muziekliefhebbers vandaag, want op een licht spatje na is het de hele dag zonnig en warm geweest, oftewel ideaal festivalweer.

Dauwpop bracht een divers programma met grote en kleine namen, Nederlands en van over de grens. Hoogtepunt voor velen was Madness, hoewel een deel van het publiek ook wat teleurgesteld was dat Suggs, de leadzanger, wel af en toe een kleine pauze nodig had. Toch klonk het sterk en aan het einde van hun set ontstond er een waar ska-pitje.

Een ander hoogtepunt was Black Honey met uitdagende harde rockmuziek van de stoere Izzy Bee en consorten. De tent ging los. Ze stonden in de King King, de tent to be als je verrast wilde worden!

Zie hieronder ons fotoverslag van deze bruisende dag in Hellendoorn.