31e Editie Deventer Open Podium

Tekst en foto's: Eddy Dibbink ,

Kunstcircuit hield op zondag 6 maart in de Deventer Schouwburg en het naastgelegen Kunstencentrum De Leeuwenkuil de 31e editie van het Deventer Open Podium (DOP). Ruim 1200 amateurkunstenaars werden door ruim 3700 toeschouwers bekeken, en door 15 recensenten beoordeeld.

De optredens werden verdeeld over 7 verschillende zalen en foyers. 3voor12/Overijssel bekeek voor jou de optredens van de popmusici, en liet toneel, theater, dans en koren voor wat ze waren.

In de Leeuwenkuil stonden veel leerlingen van de diverse cursussen van het kunstencentrum op het podium. Groepen als Don't Botter (wellicht is Bother bedoeld?), Re-load, No Violins en New Deventer Collective lieten zien en horen wat ze tot nu toe hebben geleerd. Tuurlijk miste er wel af en toe een noot, maar het enthousiasme en de belofte van zoveel talent in de regio vergoedde veel.


De singer-songwriters zijn altijd aanwezig op het DOP. Soms met een wat snotterig hoofd, soms met begeleiding en daardoor heel andere muziek. Maar altijd goed.

Toen Utlinks het podium in de Stadsfoyer besteeg, moest je verslaggever wel even slikken. Gaan de ouderen, die juist op deze plek veelal neerstrijken in de stoelen, dit wel leuk vinden? Ja hoor! Er werd lekker meegedeinsd op de noten van de theatrale rock. Het toetje in deze foyer kwam van Vreemde Vogels. Reggae gecombineerd met rap. Een vrolijk feestje dat iedereen met een goed gevoel achterliet.


Het is duidelijk dat het DOP in een behoefte voorziet. Niet alleen van de diverse kunstenaars maar zeker ook van de bezoekers. Toeschouwers uit alle leeftijdsgroepen hadden de hele dag oog en waardering voor alle soorten kunsten. Hopelijk laten de theaterbezoekers volgend jaar de jeugd in de Leeuwenkuil niet links liggen.

Foto's van de andere optredens vind je in de fotogalerij hieronder!