BAM! Hengelo raakte weer de juiste snaar

Mooi weer + vrolijke mensen + goede muziek = topfestival

door: Anne-Marie Kok. ,

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor BAM! festival. BAM! is een gratis festival in hartje Hengelo, om precies te zijn in het Prins Bernardplantsoen tegenover het station. 3voor12 reist ook dit jaar weer af om de sfeer te proeven.

Het weer is prachtig en voor het eerst staan er rijen vrolijke mensen te wachten in de rij om het festivalterrein te betreden. Het lijkt drukker dan andere jaren, ook vroeg in de middag. Dat is natuurlijk niet toevallig, want een grote Twentse band staat al om kwart voor drie geprogrammeerd op het hoofdpodium: Fratsen!

Een bekende naam voor iedereen die de 40 gepasseerd is, maar opvallend veel jeugd zingt ook af en toe een regel mee. Het terras zit vol en overal liggen mensen in het gras en aan het water. Op verschillende podia staan beginnende bands, Twentse singer-songwriters en gevestigde namen als Diesel en 3FM-talenten als Lucas Hamming. Letterlijk voor elk wat wils.

De programmering op deze negende versie van het festival is zogezegd divers. Misschien iets minder grote namen dan vorig jaar, maar voor de liefhebber is er veel moois te beleven. Eén van de grote verrassingen is The Deaf, die vandaag niet alleen de liefhebbers van vuige gitaarrockbandjes weet te overtuigen, maar ook de gezinnetjes die verrast kijken naar de enorme bak herrie en energie die over hun wordt uitgestort. De tweede grote verrassing is toch wel de afsluiter: Leeways. De relatief onbekende band mag mainstage afsluiten en we vragen ons in eerste instantie af of dat wel zo’n goede keuze is. Nou, dat is het! Het plezier spat ervan af, het publiek gaat helemaal mee op de stevige reggaebeats.

Zie hier het fotoverslag van misschien wel het leukste festival van Twente!