3voor12 Deventer primeur: De filosofie van middeleeuwse rebel Geert Groote tot leven gewekt door muzikanten

De Geert Groote Dagen en het Burgerweeshuis presenteren Revolte!, een muzikaal programma waarin verschillende Deventer muzikanten protestsongs door de eeuwen heen in een nieuw jasje steken.

De deelnemende muzikanten zijn: Roots Rising, LUNE, Jan Terlouw jr., Robin Yerah en K1 Kerbusch. Zij gaan allen een protestsongs uit het verleden herschrijven en deze vervolgens op 6 oktober laten horen in het Burgerweeshuis. Dit sluit aan op het thema van de Geert Groote dagen, waarbij maatschappijkritiek en censuur centraal staan.

Naar aanleiding van de verschillende protestsongs heeft elke artiest een tekst herschreven in de tijdsgeest van nu. Deze nummers zijn op bijzondere locaties opgenomen en gefilmd en worden tijdens Revolte! gepresenteerd. 3voor12 Deventer heeft de primeur om de gefilmde interpretaties exclusief te mogen previewen. Om de paar dagen posten we een nieuwe video online.


 

LUNE

LUNE maakt dreampop en bestaat uit Lisa Marijn en Bob Guldemond uit Deventer. Zij maken liedjes in de stijl van onder andere Hundred Waters en nemen je mee naar een dromerige wereld vol synthesizers en soundscapes.


 


 

K1 Kerbusch

De meeste mensen zullen K1 Kerbusch kennen van zijn tijd bij de populaire Deventer rapgroep FATA. Hij stond hiermee op tal van festivals en poppodia samen met Wantigga en Louis Bordeaux. K1 Kerbusch is momenteel druk bezig met een soloplaat die in de loop van 2016 moet uitkomen.


 

Jan Terlouw jr.

Jan Terlouw Junior (1993) is een zanger en pianist met een voorliefde voor jazz, soul, blues, klassieke muziek en hiphop. Als jonge telg uit een familie vol schrijvers, componisten en muzikanten lijkt ook hij begiftigd te zijn met het virus om schoonheid te creëren die je recht in het hart raakt. Jan neemt je mee in zijn autobiografische verhaal vol blazers, drums, bas en elektronica.