Candy Dulfer en haar band zetten de zaal op z’n kop

Candy: een swingend snoepje in Hengelo

door: Frans de Kerf. ,

Met een rasmuzikante als Candy Dulfer en daarbij nog een goede band kun je rekenen op een avond vol met muzikale hoogstandjes. Als gastoptredens nog twee rappers en de avond is muzikaal geslaagd. Een verslag van haar show afgelopen 20 september in Metropool

Een vrijdagavond in een vol Metropool. Het optreden van Candy Dulfer was er één vol positieve energie en gedrevenheid. Het duurde even voordat het publiek zich hierbij aansloot en los kwam. Deze omslag in enthousiasme kwam tijdens het nummer 'Lily Was Here', wat Candy in samenwerking met Dave Stewart heeft gemaakt. Dit nummer werd uitgevoerd met een mooie gitaarsolo, dat veel toevoegde aan dit rustige nummer.

Candy Dulfer heeft de afgelopen jaren samengewerkt met veel wereldsterren zoals Prince, Aretha Franklin, Van Morrison, Maceo Parker en Jools Holland en vele anderen. Deze ervaringen hebben haar gevormd tot de artiest die ze nu is. Tijdens het optreden noemde ze zelf Dave Stewart als groot inspirator en vriend. Aan het eind van de avond was de zaal gevuld met mensen die niet meer stil konden blijven staan en vooral reageerdne op de verrichtingen van de gast rappers/zangers Andy Ninvalle en Phatt. Candy Dulfer en haar band hebben gezorgd voor een avond swing met hoofdletter S.