The Doots releasen EP in Hedon

Hedon presents brengt weer drie talentvolle bands

Tekst en foto's: Wilco Steeneveld ,

Op zaterdag 20 april was er weer een editie van 'Hedon presents' in Zwolle. The Doots presenteerden hun EP en werden bijgestaan door The Interns en Salisbury.

De avond begint met de band The Interns. Deze jonge band uit Enschede bracht rocknummers met een poprandje. De band is pas een jaar bezig, maar stond al in de finale van de Grote Prijs van Twente en waren ze winnaar van de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. Hoewel de nummers veel op elkaar lijken, was het een goede opwarmer voor The Doots.

De tweede band van de avond is Salisbury. In de aankondiging op de website werd de muziek van de band omschreven als rock van Radiohead met de gevoeldigheid van Jeff Buckley. Een passende vergelijking. De band is gevormd rondom de Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter Kristian Salisbury. Dat is ook tijdens het optreden duidelijk te merken. Kristian stuurt de band en weet precies wat hij wil. Dit zorgt voor een balans tussen rustig, maar alles behalve saai en hard, maar melodieus.

Dan is het tijd voor de band waar de avond eigenlijk een beetje om draait: The Doots. De gordijnen sluiten en er komen meerdere cameramannen binnen. Het publiek wacht in spanning op wat er gaat komen. Dan gaan de gordijnen open en komen de 6 mannen van The Doots het podium op. Ze beginnen met eerste nummer van de gelijknamige EP ‘Hit The Road’. Het wordt al snel duidelijk dat er veel kennissen van de band in de zaal staan, veel mensen kennen het nummer en zingen mee.

Na veel eigen nummers en een cover van ‘Instant Karma’ van John Lennon was het einde van de avond nabij. De band heeft laten zien veel potentie te hebben en wist ook Hedon te overtuigen. Na een laatste toegift, kon het publiek met een goed gevoel naar huis.