'Summer Won't You Come?'

Stefany June brengt de zomer iets dichterbij

Tekst: Martijn Oldeboer / Foto's: Anke Olthof ,

Dat Stefany June een groot fan is van The Asteroids Galaxy Tour is goed te horen. Maar waar de tent bij deze band tot de nok toe gevuld was bleef het voor het Sena Talent Stage bij Stefany June wat rustiger. Niet heel vervelend, want de muziek van Stefany June is erg dansbaar en dansen wil nou eenmaal niet zo goed als het te druk is.

Het weer werkt helaas niet erg mee, want deze vrolijke poppy muziek klinkt toch beter in de zon dan onder een grijs bewolkte hemel. Terwijl het begint te regenen zet de band haar grootste hit tot nu toe in en de tekst 'Summer Won't You Come to Me' wordt opeens heel toepasselijk als men bijna een punt van een paraplu in het oog geprikt krijgt.

Stefany June speelt strak maar wordt hier en daar wel voorspelbaar bij het zien van meerdere optredens. Dit neemt niet weg dat er vijf zeer goede muzikanten op het podium staan. Het blijft een feest en er kan op hun klanken goed gedanst worden. In Duitsland, waar de zangeres oorspronkelijk vandaan komt, is deze band al aardig aan de weg aan het timmeren en ook in Nederland zitten ze op het juiste spoor. Doel: volgend jaar op een groter podium, maar dan wel met beter weer.