‘Niet huilen’ van Want Want, daar wil je meer van

Tien minuten aan humor en aanstekelijke energie

Ylinde Kuiper. ,

Met slechts vier nummers om je te bewijzen, moet je daar alles uithalen. Dat kan Want Want. In tien minuten en negen seconden weet de bands zich goed te profileren. Ze laten veel diversiteit zien, maar niet té veel om vol te raken. Als een lekkere amuse, waar je alleen maar meer trek van krijgt. De EP is een lekker feestje, je wilt nog niet naar huis.

Onbekend met de band is mijn eerste reactie na het indrukken van de play knop: "What the f…". De eerste woorden zijn: "Ik ben zo sexy en zeker met mijn shirt uit". Flink met de deur in huis vallen, maar na deze wat twijfelachtige eerste reactie betrap ik mezelf er nu al op dat mijn hoofd niet meer stil boven mijn lichaam zit. Mijn nek- en beenspieren zijn rustig met de workout begonnen. Door de nieuwsgierig makende tekst aan het begin van het nummer wil ik ook de rest van het verhaal luisteren. Stukken tekst worden afgewisseld met hyperactieve gitaarriffs waar je vanzelf energie van krijgt. Het nummer is opgebouwd uit deze energieke stukken en adempauzes, wat ontzettend goed werkt.

Nummers met een naam doen het vaak goed, want wat is er nou leuker dan een liedje tegen iemand zingen waar zijn of haar naam in zit. Na "Laura", "Annabel" en "Manuela", geeft Want Want de beurt door aan "Angelique". Echter is dit nummer een verontschuldiging aan deze Angelique vanwege een slippertje. Geen goede versiertruc om een willekeurige Angelique op te pikken in de bar. In tegenstelling met het vorige nummer is dit wat rustiger, het een ballade noemen zou echter overdreven zijn.

"Ik Denk Aan Jou" gaat beter werken als versiertruc. Een pluspunt: deze tekst kun je voor iedere meid of man zingen. Meer uptempo dan "Angelique", maar meer gedoseerd dan "Sexy". Ook dit nummer is aanstekelijk.

Het slijmgehalte lijkt door te gaan in "Meisje Je Moet Niet Huilen". Toch niet helemaal, want moet niet huilen betekent hier ook vooral niet zeuren. Want Want bezingt een vrij clichématige man-vrouw-verhouding. Vrouw klaagt, man zegt: "Komt wel goed". Het cliché stoort echter niet, omdat het nummer door de muzikale invulling eerder humoristisch is over de twee wezens van Venus en Mars. Een lekker nummer.

Dan zit ik weer stil, tien minuten zijn voorbij. Tien minuten die hongerig maken, dat smaakt naar meer. Meer feest. Vier lekkere nummers op een lekkere EP. Een sterk punt zijn de humoristische teksten die goed te verstaan zijn. De ritmes werken aanstekelijk energiek en laten je niet stil zitten. Het is lekkere muziek voor op een lekker feestje op een lekkere dag met een lekker koud biertje. Eigenlijk altijd lekker, daar wil je meer van.