Serious Request: Home-Made Bandstand op Ei van Ko

Podiuminitiatief voor gemeentehuis Enschede met 20 bands

Willem Stolk. ,

De Home-Made Bandstand is een non-profit stichting die jonge singersongwriters en componisten een eerlijke kans wil bieden binnen de muziekwereld. Tijdens Serious Request is er een podium van Home-Made Bandstand midden in hartje Enschede. Hieronder meer informatie van initiatiefneemsters Anne Budé en Lonneke van Uum.

De stichting is eerder dit jaar ontstaan uit de markt zelf; jonge gedreven musici die in tijden van recessie het heft in eigen hand hebben genomen door zelf boekingen en optredens te verzorgen. Voor meer informatie over de stichting en de aangesloten bands: klik hier.

De Home-Made Bandstand had al het plan om in een tent een flink aantal optredens van de aangesloten bands voor Serious Request te organiseren om op die manier geld in te zamelen voor het goede doel. Na de aanvraag van de benodigde vergunningen bij de Gemeente Enschede kregen ze de uitnodiging om met Enschede Promotie te gaan praten. Daar is uiteindelijk een samenwerking met ArtEz, 3FM en Enschede Promotie uit ontstaan.

Hierdoor konden de plannen grootser aangepakt en uitgevoerd worden. Door vervolgens een flink aantal sponsoren te benaderen is er een imposant project op poten gezet. Uiteraard verdienen zij het ook om hier genoemd te worden: tent – De Weerd tenten uit Voorst; geluid – Stage-X uit Enschede; catering – Mondani uit Lochem, backline – Flower Amps en ArtEZ, t-shirts- IMAGO Eibergen; backdrop – Preduxion Doetinchem, heaters – MacKrak Partyservice Haaksbergen.

De actie die ze gaan verzorgen loopt van 18 tot en met 23 december tussen 14:00 uur 's middags en 21:00 uur 's avonds. De tent van ongeveer 70m2 komt in de looproute op het Ei van Ko. Elk uur start er een optreden van een nieuwe artiest. Er zullen optredens plaatsvinden van onder andere Sofia Dragt, Roos Blufpand, Mary Lou en Velvetronix.

Verder zullen een aantal bands van de Home-Made Bandstand een optreden verzorgen op de 3FM stage, direct naast het Glazen Huis. De programmering is in samenwerking met ArtEZ opgesteld. Diverse studenten van het conservatorium zullen deelnemen aan dit initiatief. Klik hier of kijk hieronder voor meer informatie en het programma.