Gers Pardoel draagt liever broeken

Samen met band rockt Gers op de planken van Metropool

door: Karen Wijnen. ,

Na eerder dit jaar in een uitverkochte kleine zaal van Metropool te hebben gestaan op 18 april komt Gers Pardoel terug, en niet zomaar. Deze keer heeft hij een hele band meegebracht. Uiteraard nog wel met zijn eigen broer Robbie achter de draaitafel.

De avond begint met een DJ: DJ P-Marley. Samen met Ronnie Flex zorgt hij er voor dat het publiek, dat voornamelijk uit jonge kinderen met ouders bestaat, al behoorlijk opgezweept raakt. Jong en oud staan al springend in de zaal, voordat Gers Pardoel nog maar een stap op het podium heeft gezet.

Rond half 10 is het zo ver: het is vrijdagavond en ik heb het idee dat veel kinderen mogen opblijven om hun idool in Metropool te mogen bewonderen. Gers is niet alleen vanavond, hij heeft een hele band meegebracht die hem komt versterken. Een hele set liedjes komt voorbij met veel bekende nummers waarbij iedereen in de zaal luid mee kan zingen. Zelfs een paar moeders doen enthousiast mee met hun kids. Het publiek bestaat grotendeels uit de jongere garde, maar hier en daar worden toch ook wel een paar oudere kinderen gespot. De vraag: “Houden jullie van rocken?” wordt luidkeels beantwoord met veel geschreeuw van de fans. Gers zelf geeft toe dat hij liever van broeken houdt.

Midden in een van de liedjes gaat plots het brandalarm af, zou dan toch de wereld vergaan? Het is tenslotte wel 21 december. Het blijkt uiteindelijk te gaan over een overenthousiaste rookmachine. In eerste instantie was het de bedoeling dat iedereen zich naar buiten zou begeven, maar gelukkig hoeft dat uiteindelijk niet en kan de show weer gauw verder gaan.
Aan het einde van de set laat Gers weten dat zijn nieuwe album in 2013 uitkomt, en geeft hiervan alvast een voorproefje door een van de liedjes samen te zingen met Ronnie Flex, die bij Gers in het voorprogramma heeft gestaan. Na een succesvolle set, op het brandalarm na, gaat iedereen tevreden naar huis.