Roots of Heaven Festival 2017

De comeback van het rootsfestival van Patronaat

Nadieh Bindels ,

Liefhebbers van rootsmuziek opgelet! Aanstaande zondag 12 februari is het zover. Na tien jaar is er weer een editie van het Roots of Heaven Festival in Patronaat: Een middag en avond vol met roots-, folk-, blues, americana- en countryartiesten uit binnen- en buitenland.

De eerste editie van Roots of Heaven Festival was in 2004. Na een paar jaar met succesvolle edities, liepen de bezoekersaantallen terug en besloot Patronaat er in 2007 mee te stoppen. Nu, tien jaar later blijkt de vraag naar de rootsachtige genres toch groot genoeg om het weer eens te proberen in een festivalsetting. “Het is voor ons een logische stap”, vertelt Lisa de Jongh, programmeur bij Patronaat. “We programmeren het hele jaar door artiesten die deze genres spelen en de aanhang is groot genoeg. Het publiek dat naar deze optredens gaat, komt vanuit de hele regio.” 

De acht acts die zijn geprogrammeerd, spelen afwisselend in de kleine zaal en het café. Sommige artiesten spelen twee sets, omdat er overlap is met andere optredens. Het is de bedoeling dat iedereen alle artiesten mee kan maken.

Bij een rootsfestival denk je misschien aan grote mannen met leren laarzen en cowboyhoeden, maar het rootsgenre heeft de afgelopen jaren een veel breder publiek bereikt in Nederland. “Door artiesten als Douwe Bob en Tim Knol is het rootsgenre veel meer gaan leven, ook bij een jongere doelgroep. Het cowboy imago is er inmiddels wel vanaf. We hopen met dit festival ook een brede doelgroep aan te spreken, van jong tot oud”, aldus Lisa.

Tijdens het festival spelen er een aantal acts uit de Amerika, waaronder The Black Lillies en Nathan Bell. Maar ook rootsartiesten van Hollandse bodem zullen niet ontbreken. Zo speelt Tim Knol in de kleine zaal en speelt Broeder Dieleman twee sets in het café. 

Meer informatie over het Roots of Heaven Festival 2017 en tickets vind je op de website van Patronaat.