Bij Melkweg RADAR krijgen opkomende artiesten de spotlichten op zich gericht en kan je als bezoeker nieuwe artiesten ontdekken. Afgelopen vrijdag stonden XILLAN en Roos Blufpand op de planning. XILLAN maakt alternatieve, intieme R&B en is stilistisch te vergelijken met artiesten als Omar Apollo en Daniel Caesar. Roos Blufpand is gek en excentriek, waar haar muziek een weerspiegeling van is: EDM gefuseerd met reggaeton en diepe synths. Met deze twee artiesten belooft het dus een interessante avond te worden.

XILLAN

XILLAN

XILLAN

Mother

XILLAN trapt de avond af. Hij opent zijn set met nummer Our Time Is Here, een explosief nummer die de toon voor de avond zet. Tussen de nummers door vertelt de zanger over zijn eigen leven: zijn afkomst, seksualiteit, ervaringen, familie - het komt allemaal te pas. Het laat zijn optreden persoonlijk en intiem voelen en geeft het publiek een kijkje in zijn hoofd. Vooral het nummer ‘Mother’ is erg bijzonder. Het is een gevoelig nummer over hoe een moederfiguur voelt en hoe sterk ze zijn, wat nog mooier wordt door zijn soulvolle stem en de emotie die erin zit. XILLAN voelt de emotie en brengt die ook overtuigend over op het publiek.

XILLAN

XILLAN

Drunk In Love

De showsteler van zijn set is toch wel de cover van het iconische Beyoncé-nummer Drunk In Love. Het lef hebben om zo’n wereldartiest te coveren en dat ook nog zo goed te doen maakt een waanzinnige indruk op het publiek, en terecht. De mensen in de zaal laten zich gaan en juichen hem hard toe. Het nummer wordt aangekleed door blauwe en witte lichten die door de zaal meedansen met het publiek.

Roos Blufpand

Roos Blufpand

Roos Blufpand

"Elke bil is om te schudden"

Na een korte pauze is Roos Blufpand aan de beurt. Het podium is versierd met discoballen en twee keyboards staan klaar. Roos komt het podium op in een zilveren glitterbroek, zwarte bandeau top met veren en een neppe bontjas (wat ze even benadrukt). Ze is een bom van energie en danst erop los, ze geniet van op het podium staan. Teksten als “Ik ben gek maar jij bent normaal” en “elke bil is om te schudden” worden ondersteund door gekleurde lichten die de zaal vullen.

Roos Blufpand

Roos Blufpand

Roos Blufpand

"Nu weer feesten"

Om even tot rust te komen wordt de vrolijke muziek verwisseld voor een mooie ballad genaamd Kleed Me Uit, waarmee Roos het publiek omver blaast met haar stem. Haar stem is hard en zuiver als maar kan, iedereen in de zaal luistert aandachtig. Daarna is het ook wel weer klaar: “Nu weer feesten”, kondigt ze aan. En óf er gefeest wordt, het publiek beweegt gulzig met de muziek mee en dat geeft haar alleen maar meer energie.

Roos Blufpand

Roos Blufpand

Roos Blufpand

XILLAN en Roos Blufpand zijn erg verschillend, maar beiden zetten ze een geweldig optreden neer. Het is een avond vol emotie, intimiteit en dansen.