Het is dinsdagavond in een zeer volle, uitverkochte Bitterzoet. Harm Coolen en Merijn Scholte komen hun nieuwe album 'Remember' presenteren. Voorheen met hele band, maar tegenwoordig met z'n tweeën.

Introductie

Meedeinen met gesloten ogen

De track Remember, de eerste track van hun nieuwe album (Remember), wordt ingezet. Een rustig nummer, wat lekker opbouwt. De mensen op de voorste rij sluiten hun ogen en deinen mee. Wanneer de synthesizers vervagen, neemt Harm even de tijd om het publiek toe te spreken. “Dit is onze album release feestje. En we gaan er een feestje van maken.” Ze zetten hun volgende nummer Where It All Leads in, gevolgd door Don’t Lose Time en Changed For The Better. Wanneer Changed For The Better, dé hit van het nieuwe album, wordt ingezet en wordt er gejuicht.

Extra warm

'Warmbadtechno'

De muziek van Weval, ook wel beschreven als “warmbadtechno”, voelt extra warm aan vanavond. De simpele maar effectieve verlichting, soms verschillende kleuren of gewoon een simpele witte strobe, verlicht de gezichten van de mensen die met een glimlach en gesloten ogen vooraan staan.

Hoe meer de avond vordert, hoe losser het publiek raakt. Bij het pulserende nummer Gimme Some met een iets harder beatje eronder wordt er al flink gedanst. Wanneer de mannen Should Be Fine inzetten, wordt de warme kraan van ons technobadje weer aangezet en drijven we op de hypnotiserende vocals van Harm. Erna volgt Losing Days, met wel wat duistere drums, maar met een betoverende melodie eroverheen, om op door te drijven.

Nieuwe single

Niet te stoppen

Tijdens een van de nummers die volgt, gaat er even wat mis. Er klinkt opeens een ruis en de muziek wordt even stopgezet. Na een korte pauze kan de set weer vervolgd worden. Toen de muziek werd stopgezet waren ze ironisch genoeg hun nieuwe nummer Unstoppable aan het spelen. Deze komt overigens binnenkort uit!

De avond eindigt met wat dansbare muziek, onder andere de breakbeats van March On, en gedanst wordt er! Na drie (!) liedjes als toegift komt de avond helaas ten einde. Wel wordt erna nog heel eventjes door gedanst door publiek in Bitterzoet. Een feestje hebben ze er zeker van gemaakt!

Optredens

Meer tourdata

Weval staat 27 Mei op Pleinvrees en het eerste weekend van Juli op Down The Rabbit Hole. Dit optreden markeerde het eerste optreden van de tour, check de tourdata hier. Check de setlist van Weval in Bitterzoet (exclusief nieuw nummer Unstoppable) hieronder!