‘Muziek is geen wedstrijd’ zijn de woorden die presentator PePe Fischer vaak gebruikt tijdens de avonden van de Rob Acda Award en eind april maand is er toch wat nieuws in Noord Holland en wel een competitie tussen allerlei bands uit de provincie met als titel ‘Noorderwind Showcase Festival’. Niet PePe Fischer doet de presentatie, maar wel iemand die bekend is met de Rob Acda Award en dat is presentator Rudy Nicola. Tijdens de Rob Acda Award is hij voor Haarlem 105 de presentator en nu speciaal door de organisatoren van Noorderwind gevraagd om de avond hier aan elkaar te praten op het podium. De muzikale competitie vindt plaats op zaterdag 29 april jl. in Podium Victorie Alkmaar met de allereerste finale van dit evenement. Zes acts die via drie voorrondes hun kunsten hebben mogen laten horen en zien met dit keer niet als doel een bokaal of geldprijs binnen te halen maar de programmeurs van allerlei podiums en festivals uit de regio te overtuigen om hun te boeken.

Losse Jos

Losse Jos

Losse Jos

Losse Jos

Uit de losse pols

De eerste act is Losse Jos die voor een halfvolle zaal zijn nummers uit de losse pols (zijn naam dekt de lading) laat horen. Geen muzikale vuurwerk maar nummers die gedragen worden door de Nederlandstalige teksten die vaak erg grappig en met een knipoog worden gebracht en vakkundig worden gespeelt door een band die als een team staat.

Josua Peter

Josua Peter

Josua Peter

Josua Peter

Sound van blues, soul en rock

De zaal begint zich meer te vullen als Josua Peter aan de beurt is die met een sound van blues, soul en rock met zeer grote overtuiging zijn nummers naar het publiek brengt. Een dijk van een stem en liedjes die onder je huid gaan zitten speelt de band ze overtuigend.

Maddy Moreah

Maddy Moreah

Maddy Moreah

Maddy Moreah

Mix van soul, hip-hop, jazz, funk en pop

Na dat muzikale geweld neemt Maddy Moreah mee naar een zonnige stranddag ergens op een prachtige vakantie bestemming met haar soul, hip-hop, jazz, funk en pop sound. Een zeer charmante performance die op elk zomerfestival niet zal misstaan. Geen standaard liedjes maar meer sfeervolle streling aan je oren die vragen naar meer.

The Zanders

The Zanders

The Zanders

The Zanders

Geïnspireerd door de jaren zestig beatmuziek

Dan is daar The Zanders en het lijkt wel of de heren een thuis wedstrijd spelen gezien het enthousiasme van het publiek. Vier jonge gasten uit Hoorn die duidelijk is geïnspireerd door de beatmuziek van de jaren zestig maar het vertalen naar de sound van nu maken wel duidelijk dat hun de liedjes hebben die zo op elk groot radiostation kan worden gedraaid en je een zomers gevoel geven met hun optreden.

Fleebag

Fleebag

Fleebag

Fleebag

Volop energie

Ruim over de helft en het is tijd voor een feestje en dat kan je zeker overlaten aan de Beverwijkse band Fleebag. Met de kleding van de leden geven ze een duidelijk signaal af en dat is het kan nog gekker en wat je krijgt is volop energie wat in de nummers zeer goed wordt gespeeld door de heren die elkaar muzikaal prima elkaar weten te vinden. Zet deze formatie maar op je festival en het feest kan beginnen.

No Offense

No Offense

No Offense

No Offense

Hardrock

Of de energie nog niet op was is daar als afsluiter de hardrock band No Offense die met hun stevige sound iedereen nog lekker scherp houd. Je hoort waar hun inspiratie o.a. vandaan komt (Foo Fighters) en met de stem van de zanger en het goede samenspel laten ze een goede indruk achter bij het publiek.

Winnaars The Zanders met rechts presentator Rudy Nicola

Meeste boekingen voor The Zanders

Geslaagde eerste editie voor het Noorderwind Showcase Festival

En dan is daar het moment dat alle acts zich hebben kunnen presenteren en  de programmeurs laten weten welke van deze zes op hun podium of festival mag staan. Met vijf boekingen is de band The Zanders die het meeste er uit heeft gehaald en ook nog naar huis gaan met de publieksprijs. Een zeer geslaagde eerste editie voor het Noorderwind Showcase Festival waarvan het te hopen is dat dit in de toekomst een begrip zal worden al is het alleen maar om de Noord-Hollandse muziekscene op een kaart te zetten en het talent optredens te geven.