Bij de start van deze maand heeft Sylvia Aimee haar nieuw EP ‘Identity’ uitgebracht waarin zij de vraag bij zichzelf stelt wie ze nu echt is. Het is meer dan dat, want in Cinetol laat Sylvia niet alleen haar nieuwste nummers horen, maar ok wat ze al eerder heeft uitgebracht. Met zorg wel te verstaan, want een aantal van haar eerdere werk heeft behoorlijk wat raakvlakken met de nummers op ‘Identity’.

Persoonlijk

Eerlijk en zuiver

Allereerst lijkt country misschien voor veel mensen niet echt een muziekstijl waar de meesten nu warm voor lopen, maar als het gaat om de verhalen en bij Sylvia de persoonlijke verhalen, is het wel een muziekstijl die in combinatie met haar manier van songs maken bij je binnenkomen. Dat is op de EP Identity wel terug te horen. Voor een muzikant en songwriter is het best een spannend verhaal, want jezelf wel erg kwetsbaar op. De eerlijkheid en zuiverheid waarmee het gebeurt, is dan het hartverwarmende want het kan op iedereen slaan die zowel naar de EP luistert als in de zaal aanwezig is.

Nagedacht

Mooi en eigen gemaakt

Dat Sylvia nadenkt over wat ze doet, blijkt wel uit het materiaal wat eerder uit haar brein is gekomen. Raakvlakken met de nieuwe EP zijn er zeker. Bovendien zijn er momenten waarbij Sylvia alleen op het podium staat, zonder haar band erbij. Zeker op dat moment dekt het haar lading van het onderwerp wat ze aansnijdt op de EP Identity. Binnen de country wereld en zeker in de Nederlandse countrywereld wordt lovend over de EP gesproken. Tijdens haar optreden in Cinetol weet Sylvia met haar eerdere nummers en recente nummers zoals Stories, Wanted en Dim Your Light ademloos stil te krijgen. Vooral als Sylvia alleen staat, kun je die welbekende speld horen vallen. Vriendschappen zijn waardevol, want tijdens het optreden speelt Sylvia met onder meer Angie Flare, NinaLynn en Barnsteen beter bekend als Amber Kamminga. De song Life’s More Beautiful Than Hard laat het optimisme horen. Het is country met bezieling en vooral het verhaal van Sylvia zelf, wat Identity zo mooi en eigen maakt.