Na een lange tijd weg te zijn, is Suus de Groot van Sue The Night weer begonnen met optreden en vrijdag 24 november maakt ze er weer een glimmende show van bij Victorie in Alkmaar. Voordat Sue The Night aan haar stralende optreden begint is er nog de innemende Laura Sjin die de zaal al in een prima stemming weet te brengen.

Laura Sjin

Knusse kleine setting

De support act begint met een lege zaal maar tijdens hun show begon het al snel voller te raken. Ze zet een goede sfeer neer met leuke melodieën en de Nederlandstalige nummers. Opmerkelijk is dat de drummer gebruik maakt van een drumpad op zijn drumstel en de knusse kleine setting van de band. De basgitarist zorgt voor goede backing vocals die goed aansluiten op de teksten van de zangeres, helemaal in het nummer misschien. Later in de set zing Laura nog haar eerste zelfgeschreven nummer genaamd Buurjongen om vervolgens haar set af te sluiten met twee nieuwe nummers van haar nieuwe EP Anders Dan Ik Was.

Een energiek begin

Sfeer zit er snel en goed in

Al snel na het voorprogramma komt de glitterende band oplopen om gelijk met een van de nieuwe nummers te beginnen, namelijk Front Row. Een lekker energiek begin met een mooie opbouw naar een wat drukker einde. Ondanks dat de band een violist mist, omdat deze dubbel geboekt is, lukt het Sue The Night om ervoor te zorgen dat het alsnog een prachtig concert wordt, ondanks het ontbreken van deze tonen. Tijdens From The Mire is te zien dat het publiek lekker in de muziek mee begint te gaan en mensen beginnen dan lekker te knikken op de muziek. De goede vocals met de energieke bas zorgt voor een sfeer waar iedereen lekker op mee kan gaan. Het nummer is een goed vooraf aan hun hit Mind Dear waar ze gelijk enthousiast mee beginnen. Het plezier wat Sue The Night neerzet, straalt af in de zaal en dit zet het publiek aan om zelf ook lekker mee te gaan bewegen.

Verandering van kleur

Een energiek eind

Om na alle energieke nummers voor wat afwisseling te zorgen, pakt zangeres en gitarist Suus de Groot haar akoestische gitaar erbij om het nummer Blue Toppings te gaan spelen. Dit is weer een nummer van het nieuwe album en het publiek golft lekker mee als golven op het strand. Het nummer maakt gebruik van mooie hoge tonen samen met het akoestische geluid. Na dit nummer kleuren de lichten van blauw naar rood om de juiste sfeer te laten matchen voor Pirouettes.

Na dit iets rustigere middenstuk pakt Sue The Night het gelijk weer energiek op met het coole beginstuk van hun hit Top Of Mind, wat het publiek ook gelijk een boost aan energie geeft. De gitarist maakt in het nummer goed gebruik van zijn zee aan pedalen en doet een paar leuke gitaarstukjes in het nummer. De hit wordt opgevolgd met hun andere hit The Whale. Daarmee houdt de band de vaart er behoorlijk in en begint het publiek lekker te dansen. Na weer even een wat mellow begin van El Sep wordt het mooi dynamisch opgebouwd naar een sterk einde wat Sue The Night weer net zo mooi weet af te bouwen. Later in de set zingt het publiek nog leuk mee op Oceans wat goed gaat door de lekkere melodieuze sfeer van het nummer en het swingy refrein. De nummers hebben een wat zomerse sfeer wat voor een gezellig warm gevoel in de zaal zorgt, ondanks dat de temperaturen buiten niet erg om over naar te schrijven zijn. De set wordt afgesloten met The World Below, wat voor een stralend eind zorgt en het publiek met een fijn gevoel huiswaarts kan keren.