In Noord-Holland begint het Hilversumse poppodium De Vorstin aan een initiatief met de ‘035 Popprijs’ om beginnende en talentvolle muzikanten te laten zien wat ze kunnen. Volgens de organisatoren van de '035 Popprijs' is er op dit moment geen popprijs of vergelijkbaar initiatief in ’t Gooi.

Opkomend muzikaal talent

Opdoen van podiumervaring en vergroten muzikaal netwerk

De ‘035 Popprijs’ is bedoeld voor opkomende muzikaal talent uit ’t Gooi en omstreken. De Vorstin biedt de kans om podiumervaring op te doen waar jonge rappers, bands, zangers, zangeressen en ander gespuis zichzelf kan laten zien. De Vorstin organiseert de ‘035 Popprijs’ in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie. Er valt wat te winnen wie meedoet aan deze popprijs. Naast het eerder genoemde Fonds voor Cultuurparticipatie gaat het poppodium samenwerkingen aan met locaties als The Skiff, Wisseloord Studios en deMess en diverse Nederlandse muziekindustrieprofessionals. De Vorstin denkt dat deze popprijs een perfecte gelegenheid is om meer speelervaring op te doen met muzikale projecten van muzikale talenten of het vergroten van het netwerk om zo verder te ontwikkelen richting een professionele carrière.

Voor alle muzikale richtingen

Competitieverloop in voorrondes en finale

De Vorstin organiseert de ‘035 Popprijs’ op een dusdanige manier dat elk muzikaal genre mee kan doen. Rappers, singer-songwriters, maar iets wat daartussenin is te vinden. Het is van ruige metal tot gevoelige folk, waarbij het wel belangrijk is dat iedere deelnemer of deelnemers hun eigen muziek spelen. Deze wedstrijd is dus niet bedoeld voor cover- of tributebands. Tot 6 november kan iedere muzikale act zich opgeven voor de ‘035 Popprijs’. Kort daarna krijgen de geselecteerde acts bericht en worden deze ingedeeld voor een van de voorrondeshows, die op 5, 10 en 24 januari zullen plaatsvinden. De '035 Popprijs' kent een competitieverloop waar tijdens de avonden van de voorronden een vakjury zich mee gaat bezighouden. Dezelfde vakjury zal bepalen wie van deze acts doorgaan naar de finale. Deze selectie speelt dan tijdens de grote finale in De Vorstin op 1 maart. Op de avond tijdens de finale zal de vakjury zich buigen over wie dé winnaar van de ‘035 Popprijs’ gaat worden.