Als het om nieuw materiaal gaat, is het dit keer er één in twee delen. De vrijdag is voor het singlemateriaal en de zaterdag voor het wat meer omvattende werk zoals EP en albummateriaal, hoewel ook daar toch één single nog wordt meegenomen. Sylvia Aimee komt met country, Le Niveau is weer actief met de synthesizer disco, Joris Anne stelt daar zijn Nederlandstalige lo-fi met elektro invloed er weer tegen over en als laatste is er Anne die na haar Engelstalige debuut EP nu met een Nederlandstalig popliedje komt.

Sylvia Aimee

Laatste single voor EP ‘Identity’

Voor Sylvia Aimee is het aftellen naar de release van haar EP Identity die eind van de maand gaat verschijnen. Die wordt gevolgd door een releaseshow op 2 juli in Cinetol.

Zover is het nog niet want ze brengt nog de nieuwe single Odd One Out uit. ,,Het nummer gaat over het omarmen van je eigenaardigheden en unieke pad; ook al is dat pad soms hobbelig en eenzaam. Don't you ever get lost in the crowd, stay the odd one out”, vertelt Sylvia over de single. Haar EP gaat zes nummers omvatten en daar gaat ze op zoek naar het antwoord op de vraag:  ‘Wie ben ik nu echt? Wat is mijn identiteit?’. Onderweg naar de antwoorden bewandelt Sylvia verschillende levenspaden, zoals die van gekozen dromen en doelen, tot gemiste afslagen en vriendschappen.

Dat is al terug te horen op haar nieuwe single Odd One Out. Een dromerig countrynummer met een pakkende inhoud.

Le Niveau

Trouw aan principe

Je kunt Le Niveau niets verwijten. Bij zijn eerste single Let’s Feel is de vergelijking al gemaakt met Trans X die in de jaren tachtig een hit hebben gehad met Living On Video, maar daarna heeft hij ook nog de opvolger I Do Understand! (And I’ve Always Loved LCD Soundsystem) uitgebracht.

Inmiddels is Tijmen Molenaar en geestelijk vader van Le Niveau aan zijn derde single. ,,Opnieuw trek ik het smerige geluid van de New Yorkse indie dance-scene de oceaan over, in de hoop deze sound ook in Nederland voet aan de grond te laten krijgen. Denk aan Crystal Castles, Vive la Fête of LCD Soundsystem in een krakerig slaapkamer-jasje”, vertelt hij over Disco, Uninterested. In die single huist er zelfs iets van Chemical Brothers, als je de elektronische drumbeat er in terughoort.

De droom van Le Niveau? Hij heeft een stuk of zeven nummers achter de hand en is voor de volle 100% klaar om een feestje te bouwen in de Nederlandse underground scene. Le Niveau laat juist zijn oog vallen op Utrechtse kelders aan de grachten die volgens hem moeten ontaarden in een paar zweterige shows.

Joris Anne

Gevoelige kant te zien op nieuwe single

Afgelopen maand heeft Joris Anne samen met Kunsttranen al een muzikaal wapenfeit afgeleverd in de vorm van een remix. Toch zit Joris bepaald niet stil en lijkt zijn creatieve brein onvermoeibaar te zijn.

Na de zomer komt Joris met zijn nieuwe album op vinyl. Vooruitlopend hierop brengt Joris zijn nieuwe single Hartendief uit op de online streamingsdiensten. Dat is inmiddels een feit. ,,De inspiratie voor deze single werd mij gegeven door het leukste meisje, dat ik ken. Ik schreef deze tekst vanuit mijn gevoel speciaal voor haar. De muziek is geproduceerd door Thor Kissing, want na het succes van Mijzelf Kwijt heb ik hem opnieuw benaderd voor de productie van Hartendief. Dit nummer is weer een catchy track geworden! Vertellen om wie het gaat is niet nodig, al zijn jullie nou nog zo nieuwsgierig: mijn muze blijft geheim”, zegt Joris over deze single.

Wel ligt deze nieuwe single aan zijn hart. In die zin kun je misschien wel zeggen dat het echt iets van Joris zelf is. Joris maakt Nederlandstalige lo-fi met een behoorlijke elektro invloed. Belangrijk is volgens hem om te melden dat het artwork wederom afkomstig is van Mavah Dansrijk die actief is bij Tupperwr3.

Anne

Nederlandstalige single na Engelstalige EP

Eerder heeft Anne haar debuut EP The Unknown nog uitgebracht, waarop Engelstalige songs staan en die iets vertellen over haar keuze om voor de muziek te kiezen. Iets wat Anne met haar hart heeft gedaan.

Dat gebeurt nu misschien nog met meer overtuiging, omdat Anne nu in haar eigen taal zingt. Het Nederlands en dat is eigenlijk in de geest van The Unknown. De gebaande paden verlaten om een ander pad te kiezen. ,,In het liedje Stilte wil ik mijn waardering uitspreken naar de mensen die het meest dichtst bij mij staan. Soms vind ik het moeilijk om mensen binnen te laten, maar hun steun betekent alles voor mij. En in die periodes wanneer het donker was, voelde ik alle lieve mensen om mij heen. Soms hoefden ze niet eens wat te zeggen, maar ik wist dat ik altijd op ze terug kon vallen”, zegt Anne over haar nieuwe single.