Het voorjaar kondigt zich aan en dat komt door Starfish die weliswaar de single ‘Love You Like Crazy’ uitbrengen, maar de jongens hebben daar nog twee extra nummers bij geleverd die ze vorige jaar hebben uitgebracht. Het maakt de voorpret alleen maar mooier maakt bij de naderende lente. De tweede is een serieuze single van de mysterieuze Frans de Blaak en beter bekend is onder Francis Blake. De filosofische, poëtische muzikant uit Warder is vorig jaar dood teruggevonden in een zijrivier vlakbij Parijs. De plek waar ooit ook Vincent van Gogh zijn voetsporen heeft achtergelaten. In de muzikale nalatenschap heeft Frank Bond met ‘Truth’ de opvolger van ‘Strawberry Jam’ uitgebracht.

Starfish

Twee extra tracks bij nieuwe single

De Noord-Hollandse band Starfish heeft met Love You Like Crazy het voorjaar aangekondigd. Bij het horen van de single lijken de bijen in het weiland om je heen te zoemen.

Het geluid van Starfish doet hier en daar denken aan Jack & The Weatherman wat geen verbazing hoeft te wekken, want Mats Admiraal van Starfish heeft samen met Berry Nelson Krikken een aantal songs geschreven. Dat laatste gebeurt tijdens een paar schrijfsessies waaruit een vriendschap uitkomt. Het vorig jaar uitgebrachte Weightless is het bewijs waarop Berry is te horen. Verhalen vertellen over verre reizen, vakanties levert het nodige materiaal op. In één middag ontstaat Love You Like Crazy. De single kent een zonnige vibe, wat ook op naam komt van Jasper Zuidervaart die eerder ook met Chef’Special heeft gewerkt.

Naast Weightless, heeft Starfish de single Troublemaker erop gezet. De drie tracks zijn een voorbode op nog meer materiaal van Starish wat later dit voorjaar gaat verschijnen in de vorm van een echt debuutalbum met als titel Sunrise!. In maart komt nog een single voorafgaand het album uit.

Francis Alban Blake

De waarheid

Het laatste werk wat Frank Bond van Francis Alban Blake heeft voltooid is de single Truth. De single is de opvolger van Strawberry Jam en ademt de sfeer van Simon & Grafunkel’s Scarborough Fair uit. Alleen zal Frans de Blaak die ooit schuil is gegaan achter Francis Alban Blake.

Bij de releaseshow van Passages afgelopen jaar in de PX Volendam heeft Francis Alban Blake nog een boodschap achter gelaten, waarmee de verwarring eigenlijk groter is geworden. Het is waar hij min of meer een meester in is. Verschijnen, verwarring zaaien en vervolgens weer net zo snel als hij is gekomen, te verdwijnen. Toch klinkt er ook een man die de nodige pijn is gedaan. Of het de maatschappij waar hij in verder moet leven na het overlijden van zijn vrouw, is onduidelijk. Francis Alban Blake klinkt als een gebroken mens. Het is om die reden waarom hij in 2018 besluit om verder onder de radar te leven. Songwriters Frank Bond en Jacob D. Edward hebben de markante en mysterieuze persoonlijkheid gesproken. Evenals AlascA bandlid Ferry Jonk.

Truth is de tweede single van de EP Spells die nog moet gaan verschijnen. ,,De zwanenzang van Frans”, zegt Frank Bond over de naderende EP.