Op de derde vrijdag is het al merkbaar dat de periodes van festivals en vakanties zijn aangebroken. Het levert een singlerelease en een EP release op. De single is Nederlandstalig en is afkomstig van BLOK en de EP komt van PJM Bond. De release van de EP ‘Big Two Hearted Rive; Part II’ is de opmaat naar het album ‘In Our Time’ wat in het najaar nog gaat verschijnen.

PJM Bond

In het spoort van Ernest Hemingway

PJM Bond brengt in 2021 al eerder Sunset Blues en doet dat daar nog onder zijn eigen naam Paul Bond. Tijden veranderen en voor de vindbaarheid op de sociale media, heeft hij zijn initialen gebruikt en dat werkt beter. In mei van dit jaar brengt hij nog The End Of Something uit.

Big Two Hearted River: Part II is de EP die PJM Bond al vooruit stuurt aan zijn groeiende groep muzikale volgers en die zich langzaam aan over het land uit begint te spreiden. Voor de EP zijn het melancholische vergezichten waarin dwarsfluit en strijkers in de muzikale arrangementen zijn verwerkt. Het tweede deel van de titeltrack is een muzikale beschrijving van het leven die Hemingway heeft beschreven in één van zijn werken en waarin Nick Adams de hoofdrolspeler is. Op Indian Camp is een dwarsfluit te horen die PJM Bond zelf ter hand neemt en op Mr. And Mrs. Elliot zijn strijkers te horen. ,,Ik ben trots op deze nummers”, zegt hij over het werk. Dat mag PJM Bond zijn, want het is een rustpunt.

Vanaf oktober zal PJM Bond beginnen met optredens voor onder meer de EP, maar ook voor het album In Our Time wat tegen die tijd uit gaat komen.

BLOK

‘Soms moet het een keer goed fout gaan voordat je naar het positieve leven kan gaan’

Nederlandstalig hiphopper heeft weinig nodig om zijn boodschap duidelijk over te brengen. Dat is met zijn nieuwe single Let Op toch anders. De nieuwe single is langer dan voorganger VACAY en neemt bijna drie minuten in beslag.

Dat heeft een verklaring want alles gebeurt met een reden. ,,Er zullen altijd verleidingen zijn in het leven. Jij bent degene die de keuze maakt. Soms moet het een keer goed fout gaan voordat je naar het positieve leven kan gaan. Let op wat je doet omdat het gevolgen voor anderen, maar vooral voor jezelf heeft. Het leven zal altijd doorgaan wat je ermee doet, is aan jou”, zegt BLOK over zijn nieuwe single Let Op.