Vrijdag is vaak de dag voor het nieuwe werk en normaal gesproken is het dan ook, alleen met videoreleases ligt dat iets anders. Op de tweede vrijdag van juli is de clip van Joris Anne met ‘Afgrond’ voorbijgekomen, maar daarna zijn er nog drie gekomen van PIEN, Anne Marie en REINDIER. Daarom nog de drie clips en een singlerelease van PIEN met haar nieuwe single, waarbij later deze week. Er is nog ruimte voor een muzikaal dessert op deze woensdag.

PIEN

Een ontbrekende schakel in de liefde

In bijna niets is het huidige werk van PIEN te vergelijken met de EP 3.0 die ze vlak voor het begin van dit jaar nog heeft uitgebracht. Steeds meer lijkt het erop dat ze haar muzikale weg heeft weten te vinden.

Dat is al het geval met de release van WTF die PIEN in mei van dit jaar heeft uitgebracht. Nu is het tijd voor nieuwe muziek van singer-songwriter PIEN. Haar nieuwe single heet Clouds en heeft een klassiek dreampop geluid. De nieuwe single gaat over denken dat je de liefde hebt gevonden waarnaar je op zoek bent en alles perfect lijkt te zijn, blijkt er iets te ontbreken. Ook al is dit niet gelopen zoals je het eigenlijk wil dat het heeft moeten lopen. De ervaring maakt je wijzer en je hebt uit die ervaring geleerd wat nodig is om de ‘echte’ liefde te vinden.

In het materiaal wat PIEN maakt, vindt ze belangrijk om open en volkomen eerlijk voor haar te zijn. Ze werkt momenteel aan haar nieuwe EP, die in 2025 zal verschijnen.

Anne Marie

De liefde voor een huisdier

Anne Marie heeft al wat achter haar naam staan als het om muziekmateriaal gaat. In 2021 brengt ze het album Inside uit waarbij Luke Nyman een belangrijke rol in speelt.

Eerder deze zomer verschijnt Brownie, maar ondertussen gaat het schrijven en maken voor nieuwe muziek gewoon door. Dat proces kent voor Anne Marie een vertrouwd karakter, want bij haar nieuwe song geeft ze een inkijkje in dat proces. Het is niet alleen dat, want een opvallende huisgenoot speelt daar in het dagelijks leven wel een belangrijke rol in. Nothing More (Cat Song) is opnieuw een jazz song met een prominente plaats voor de piano. Een song die opvallend klein is en je even uit de waan van de dag neemt.

REINDIER

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn

Wie naar de songs van REINDIER luistert, weet dat zijn teksten een maatschappelijke lading kent. Dat is ook bij de nieuwste single WO+MAN het geval. Zijn naam is een combinatie van ‘REIN’ wat staat voor puur, schoon en maagdelijk en ‘DIER’ wat staat voor emotie, intuïtie en instinct.

Achter REINDIER schuilt Reinier van Harten die in de popmuziek van anno nu multidisciplinair bezig is en dat op allen manier weet te uiten. Naast zijn nieuwe single WO+MAN heeft REINDIER een is de nieuwe single van popartiest REINDIER. Bij de single zit een videoclip waarin onder meer de actrice Christine van Straten en Kees Hulst in te zien zijn, met daarnaast een rol van dragqueen Hoax. De videoclip is geregiseerd door Valerie Bisscheroux.

,,We leven nog steeds in een wereld, waarin niet iedereen zichzelf kan zijn”, zegt REINDIER over de single. Hij schrijft WO+MAN omdat het hokje !man-zijn" nauw en beperkend voelt: voor femininiteit is vaak geen ruimte. In de videoclip is de tienjarige Elliott te zien, die de jonge versie van REINDIER speelt. In de videoclip viert Elliott zijn verjaardag en de hele woonkamer zit vol met familieleden. Ze zijn. De verjaardag kent onverwachte wendingen met daarin metaforen die de single het best omschrijven.

De release van WO+MAN is niet zo maar, omdat aan het eind van de maand Pride Amsterdam begint met Pride At The Beach in Zandvoort. Hoewel REINDIER eerder eigenzinnig materiaal heeft uitgebracht is de nieuwe single toegankelijk.