Op de valreep van maart nog drie releases van een album, een EP, een laatste single voor een album en een single die te lang op de plank is blijven liggen. Het album ‘A Taste Of the Wild’ is afkomstig van NinaLynn die al eerder ‘The Wolf’ van dat album heeft uitgebracht. De EP ‘Aan De Overkant’ van Nienke en als laatste brengt Max Poolman nog de single ‘Cold Night In Hell’ uit, voordat hij het album ‘Roads Go On Forever’ in mei uitbrengt. Nina en Max maken americana en Nienke Nederlandstalige indy met een melancholische elektrolaag. Uit de hoofdstad komt de Amsterdamse songwriter me Britse wortels Luke Nyman met muziekmateriaal wat hij opnieuw onder de aandacht wil gaan brengen.

NinaLynn

Grenzen opzoeken van het

In 2021 brengt NinaLynn  haar debuutalbum Hummingbird uit. En album waarmee ze volop in de roos weet te schieten, want het album staat op 1 in de Euro Americana Chart.

Voor de opvolger A Taste Of The Wild slaat ze een andere muzikale americana richting in. Dat heeft ze al geopperd in het radioprogramma Podium 107.1 bij Radio Woerden als presentator Maarten Verduijn daar naar vraagt. NinaLynn zoekt haar eigen grenzen op met wat americana nu echt inhoudt. Zelf heeft ze het meest geschreven, maar er zijn ook een aantal die ze heeft geschreven met bandleden Janos Koolen, Lucas Beukers en Arthur Bont. Een andere opvallende naam met wie ze een song heeft geschreven is met singer-songwriter Ge Reinders. Op het album zijn ook Fay Lovsky en Onno Kuipers (Louisiana Radio) te horen.

De synergie tussen producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, Nina en bandleden heeft geresulteerd in hun beste werk tot nu toe.

Nienke

Eerlijk en ontwapenend verhaal

Nienke heeft al vier singles uitgebracht en het titelnummer van haar EP Aan De Overkant voor het laatst bewaard. De eerste single die Nienke uitbrengt, is Regen waarmee ze een andere muzikale richting inslaat dan haar muzikale verleden bij Yellow Grass.

De EP is volgens Nienke een eerlijk en ontwapenend verhaal over innerlijke conflicten, angst, verdriet en hoop. Nienke draait niet om de brij heen en laat dat op haar eigen manier horen. Op de EP Aan De Overkant klinkt haar persoonlijke strijd met mentale gezondheid en het vinden van schoonheid en kracht in de donkerdere kant van het leven. Dat levert behoorlijk wat op met een contrast van persoonlijke teksten, dromerige melodieën, 80's synths en stuwende beats, laat zich het best omschrijven als ‘Melancholische danspop'.

De EP Aan De Overkant heeft Nienke onder meer gemaakt met Remon Hubert als producer. Remon is een bekende naam, want hij is de drummer bij Gumbo Kings.

Max Poolman

IJskoude ballad

Max Poolman beleeft drukke tijden. Hij is onder meer bezig met zijn passie motorrijden, maar ook met zijn aanstaande album Roads Go On Forever.

In aanloop naar de releaseshow op 18 mei aan de andere kant van het Amsterdamse IJ brengt hij de single Cold Night In Hell. Net als NinaLynn brengt Max americana, maar is dat meer van het ongepolijste soort en wat neigt naar een mix van country en blues maar dan met een rocktwist, maar Max is in staat om ook gewoon folk te laten horen, met zijn rauwe en vibrerende stem, weet hij daar de snaar bij zijn volgers te raken. Cold Night In Hell is daar eveneens het bewijs van. Een ingetogen song en haast een ballad, waarin Max een metafoor gebruikt voor een relatie. De gevoelige kant van Max komt bij deze laatste singlerelease in hem naar boven, waar een behoorlijk zelfverwijt in doorklinkt.

Cold Night In Hell is de laatste single voor de release van het tweede album. De releaseshow zal plaatsvinden aan de Gedempte Hamergracht in het complex van skatecafé Dick en Dick.

Luke Nyman

Songwriter met Engelse wortels brengt single uit als opwarmer voor album

De Amsterdamse songwriter met Engelse wortels Luke Nyman is terug. Achter de schermen heeft Luke niet stilgezeten met het uitbrengen van muziekmateriaal als drijvende kracht van het Chocolate Boxlabel, maar het bloed blijft kruipen waar het niet gaan kan.

In mei moet er een album gaan komen en vooruitlopend op dat album dropt Luke de single Cowboy’s Lament, wat de opmaat naar dat album moet gaan zijn. Cowboy's Lament is geïnspireerd door The Eagles en kijken naar hun Rockumentarium. ,,De teksten stroomden eruit 3 uur 's ochtends, met de muziek die op de dag erna volgt”, zegt Luke.

Het aankomende album dat in mei gaat verschijnen krijgt als titel Soul Love. Opvallend is dat dit nummer eveneens in 2020 door Luke is uitgebracht.