Niet altijd hoeft de vrijdag het uitgangspunt zijn om nieuw materiaal op te leveren. De eerste dag van de nieuwe maand en notabene op de dag van de arbeid levert een album op en een EP. Het album is afkomstig van Marvin Adam die zijn tweede album uitbrengt en Peter Sjarde levert zijn debuut EP af, die hij op de laatste vrijdag van de afgelopen maand aan een publiek heeft laten horen. Als laatste is er nog een clip uitgebracht door Féline Spiegel bij haar debuutsingle ‘Backyard’ eerder dit jaar.

Marvin Adam

Afwisseling van persoonlijke en uptempo nummers

Het is onvermijdelijk, maar het nieuwe Nederlandstalige album 2+2=22 van Marvin Adam heeft het levenslicht gezien. Op het nieuwe album staan ook de al eerder uitgebrachte singles Parels In De Grachten, Leef Weer, Waarom Doe je Moeilijk?, Royalty en Bungalow.

2+2=22 is het nieuwe album van de Nederlandstalige rapper Marvin Adam en de logische opvolger van 1+1=11. Het nieuwe album bevat persoonlijke teksten over angsten overwinnen (Leef Weer), geloven in jezelf (Parels In De Grachten) en liefdesrelaties (Waarom Doe Je Moeilijk? en Bloemendaal). Daarnaast staan er ook een paar catchy feest nummers op zoals Bungalow en Nog Één Keer. ,,Mijn doel is mensen upliften met mijn muziek, en tegelijkertijd wil ik ook mijn kwetsbare kant en rauwe emoties delen in de teksten. Dus ik mix de vreugde en diepgang met een combinatie van Rap en Pop. Dat is mijn sound!”, vertelt Marvin over de totstandkoming van zijn nieuwe tracks.

De productie van de tracks zijn verzorgd door Minne Mertens en Marvin Adam zelf.

Peter Sjarde

Een verlate start van songs schrijven

Met het debuut van Peter Sjarde is iets bijzonders aan de hand. Hij behoort niet tot de jonge songwriters van het land en is met zijn vijfenzestig jaar pas nu begonnen aan het uitbrengen van zijn eerste materiaal. Iets wat voortkomt nadat Peter vijf jaar terug een westerngitaar aanschaft. Vanaf dat moment is hij ermee aan de slag gegaan.

Afgelopen vrijdag laat Peter in het Volendamse PX een deel van zijn debuut EP Why horen. Dat gebeurt enigszins onwennig en soms wat aarzelend, omdat hij zijn materiaal wel vooraf laat horen aan een kritische muziekman als Frank Bond. De Volendamse muzikant en songwriter is vooral onder de indruk van het titelnummer Why. Het nummer is ook als single uitgebracht en gaat over de wil om te leven in Peters directe omgeving. ,,Ik heb het geschreven toen ik zag wat het allemaal deed met een vriendin van ons toen haar man, de vader van hun drie kinderen, zijn wil om te leven verloor en hij het op 46-jarige leeftijd allemaal opgaf. Onderschat zulke gevoelens die hij gehad moet hebben dus niet, praat erover en zoek hulp”, vertelt hij over de song. Een ander opvallend nummer is Try, waar ook de hindernissen en problemen moeten worden gezien als uitdagingen.

In totaal heeft Peter twintig songs geschreven, waarvan er zeven zijn uitgebracht op de debuut EP. Het zijn ingetogen songs, waar ook twee instrumentale songs op staan.

Féline Spiegel

Debuutsingle ‘Backyard’ krijgt bewegend beeld

Féline Spiegel debuteert begin maart met haar single Backyard een song met een behoorlijke dreampop laag.

In aanloop naar de debuutsingle die in maart is uitgebracht, wordt ook al de suggestie gewekt hoe die clip er bijvoorbeeld eruit kan gaan zien. Er zit geen rookmachine in zoals iemand ooit oppert, maar een mystieke clip is het zeker. Backyard is de eerste single die op de debuut EP komt te staan waar Féline nu aan werkt. Tijdens het maken van de clip, is Féline al bezig met het uitwerken van die andere nummers die bestemd zijn voor deze EP.

,,Ik heb een mooi team om mij heen van mensen die mij hier graag bij helpen”, zegt Féline. Of het bij deze clip blijft, is nog even de vraag. Féline zelf vindt dat een rookmachine wel heel goed past bij de sfeer van haar single Backyard.