De afgelopen week zijn er nog wat singles uitgebracht. Niet alleen op vrijdag 21 april, maar ook eerder in de week heef het tweetal John & Markos de single ‘Gefocust op Jou’ uitgebracht. Dan laten Dikke Dennis & De Røckers ook weer van zich horen met hun single ‘Nee Heb Je’. Als laatste doet Joris Anne een duit in het zakje, waarbij het nummer ‘LSD’ in een nieuw jasje heeft weten te steken.

Joris Anne

De vrede tekenen na misverstand

De laatste muzikale wapenfeiten van Joris Anne dateren alweer van een tijdje terug met onder meer de single Mijzelf Kwijt en het album Dromen En Vroeger. Creatief als Joris is, heeft hij van het eerder uitgebrachte LSD een heruitgave gemaakt in de vorm van een remix.

Daar zit wel volgens Joris weer een verhaal aan vast. Na een ruzie om een verkeerd geïnterpreteerd appje besluiten Joris Anne en Kunsttranen het niet uit te laten draaien op een straatgevecht. In plaats daarvan maken ze samen een remix van het door Joris Anne uitgebrachte liedje LSD. Het resultaat is een Nederlandstalige dansvloerbanger met electro- en acid-invloeden. Het is weer wat anders dan wat we kennen van Joris die zelf songs schrijft, maar daarnaast een producer is van bijzondere Nederlandstalige liedjes met invloeden uit folk, lo-fi, synthpop en rave. Zijn goede vriend Kunsttranen is een emotioneel wrak die het liefste in zijn zolderkamer zit te knutselen aan modulaire synthesizers en zelfgemaakte elektronische muziekinstrumenten. Gek genoeg is het resultaat van deze samenwerking is een opvallend vrolijke en catchy Nederlandstalige electro-track. Bovendien zit er bij de single een videoclip.

Nog een leuk weetje is dat het artwork van de single bij de remix is gemaakt door iemand uit de muziek. Het ontwerp komt uit het brein van Mavah Dansrijk die drums doet bij het Zaanse Tupperwr3.

Dikke Dennis & De Røckers

Dik hout zagen met planken

Dikke Dennis & De Røckers hebben aan het eind van het afgelopen jaar nog Rot Toch Op uitgebracht. Directer kan die single niet zijn, als het gaat om de problemen van alledag.

Nu is het gezelschap terug met de nieuwe single Nee Heb Je. Nederlandstalige rock die inmiddels diep in de genen lijken te zitten van Dikke Dennis, die liever de muziek laat spreken dan er zelf over te gaan praten. De single behoeft dan verder geen uitleg te hebben, want dat is wel duidelijk als je die afluistert. Dikke Dennis & De Røckers is een prima uitlaatklep als je in een vervelende bui bent. Dat mag ook, want elk mens is verschillend en hoe kleurrijker, hoe beter. Daar zorgen Dikke Dennis & De Røckers wel voor.

Nu is Dikke Dennis wel iemand die aandacht trekt, want als er optredens zijn, wil iedereen met hem op de foto. Wat wil je ook? Je kunt het altijd vragen. Nee Heb Je.

John&Markos

Nederlandstalige hiphop op drumbeats

Een rondje via Google levert op dat John&Markos al een muzikaal verleden. John-Lewis Cabot is songwriter en Mkos Jajanos is producer. John schrijft zich in 2018 nog in voor de Popronde, maar een jaar later is het duo al een feit, want onder hun eigen namen schrijven ze zich opnieuw in.

Bij de eerdere single Goed Zo dit jaar en waar beiden ook een clip bij hebben gemaakt, laten ze doorschemeren bezig te zijn met hun debuutalbum Twee Gebroken Harten. Nu de opvolger van Goed Zo er ligt, is het de bedoeling dat de huidige single Gefocust Op Jou ook daar op moet gaan verschijnen. Het tweetal maakt Nederlandstalige hiphop, maar voorzien dat van een pakkende drumbeat. Het is niet alleen dat, want de R&b bij John&Markos is niet ver weg en zit in hun muzikale arrangementen er gewoon in.

En voor de Popronde? De aanhouder wint, want het tweetal heeft nadat ze dat al eerder in 2021 onder John&Markos hebben gedaan, zich opnieuw aangemeld voor de Popronde 2023.