Nu het festivalseizoen echt bezig is, lijkt het bij sommige muzikanten als het om productiviteit gaat, weinig vat te hebben. Op deze tweede vrijdag van de maand juni een diversiteit aan singlemateriaal. Voor deze producties tekenen Joost Laméris over veranderingen, het Haarlemse Lowaddicts die een bestaand nummer heeft voorzien van een paar nieuwe jassen, Nederlandstalige hiphop van BLOK uit de hoofdstad en als laatste popmuziek uit wederom Volendam waar dit keer Blanko een hoofdrol in heeft.

Joost Laméris

Verlangen naar verandering

Joost Laméris is bezig met zijn aankomende EP. Opnieuw brengt hij een single uit en dit keer gaat het over het verlangen naar een verandering binnen een bepaalde situatie maar ook de angst voor het onbekende.

Met zijn nieuwe single Ending Of Forever verwijst de zanger naar zijn carrièreswitch evenals zijn liefdesleven. De nieuwe single zegt iets over Joost zelf. ,,Ik hou niet van te veel veranderingen, maar toch heb ik verandering nodig. We bereikten het einde van voor altijd", zegt hij over Ending Of Forever. De nieuwe single gaat over de omgang met grote veranderingen in het leven van hemzelf. De switch in carrière vanuit zijn baan in de architectuur naar artiest in de muziekwereld is inspiratie voor het verhaal van de emotionele ballade. Ook probeert Joost op Ending Of Forever de luisteraar mee te nemen in de reis van iemand verliezen waarvan je eerst het idee hebt gehad dat hij voor altijd in je leven gaat blijven. In al deze veranderingen gaat het om Joost zijn zoektocht naar geluk en dit is voor hem niet altijd even makkelijk.

Bij de song zit een clip, maar voor de liefhebbers van zijn muziek heeft Joost nog iets extra’s. Er volgt nog een 'Behind The Scenes' van de videoclip bij Ending Of Forever.

Lowaddicts

Remixen van ‘All The Dreams You Took’

Vorig jaar komt Lowaddicts met het album Evolver waar de originele versie van All The Dreams You Took op staat. Het drietal Maaike van der Weide, Tessa Lamers en Dillan Sondervan hebben besloten dat bij deze song een aantal remixes moeten komen.

Het resultaat is dat er een aantal versies bij de originele uitvoering zijn gekomen. ,,All The Dreams You Took beschrijft een voor ons donkere periode, waarin we even niet meer vooruit durfden te kijken, konden dromen. Opstaan, naar bed gaan, elke dag opnieuw, maar dan zonder blik vooruit. Dat gevoel van zwemmen in het donker, hebben we geprobeerd om te zetten in een track die dromerig aanvoelt, maar je tegelijkertijd het gevoel geeft niet verder te komen”, zegt het drietal over de song. De track is opgebouwd uit voornamelijk repetitieve lagen. De basis is een stuwende onderkant, aangevuld met synthesizers die steeds dezelfde opwaartse beweging maken. In de bovenlagen wordt de droom gesimuleerd door etherische synthesizers die het geheel steeds net iets anders kleuren: de hallucinatie.

Vocalen zijn sferisch, repetitief in de refreinen, waarna in het midden het moment van realisatie komt. Een Maxi Jazz achtige spoken-word brengt je naar de kern van de emotie en laat op intense wijze opeens toch heel dichtbij komen. Contrast tussen de droom en de realiteit.

BLOK

Nederlandstalige hiphop uit Amsterdam

BLOK heeft al eerder in de playlist of speellijst gestaan bij de Melkweg Hiphop. De Amsterdammer is onderdeel van hiphopformatie Soultrash, die de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop ooit hebben weten te winnen. Bovendien heeft BLOK op een aantal hiphopfestivals gestaan.

Na zijn laatste release Evalueer die uit 2021 dateert, is hij terug met nieuwe muziek. Dit keer letterlijk terug van zijn (muziek)vakantie. Helemaal vol om weer te laten zien dat hij springlevens is en daar hor volgens BLOK nieuwe muziek bij. ,,Vacay is een nummer dat gaat over niet vergeten waar je vandaan komt. De obstakels en hindernissen die je moet trotseren om uiteindelijk naar iets groters te werken”, zegt hij over de nieuwe track.

Blanko feat. Miche

Een vriendschappelijke rivaliteit die resulteert in een positieve rock-‘n-roll boodschap

Hoewel Blanko nog bezig is met een tournee door theaters om de muziek van Talking Heads te laten zien, verlegt de Volendamse muzikant zijn blik weer naar het eigen werk. Al eerder dit jaar brengt hij de single Stop The Clock uit, waarvan later een akoestische versie verschijnt. Voor zijn nieuwste single Give What You Got To Give neemt hij een duet op met een bekende uit zijn woonplaats.

Het is niet alleen produceren wat hij doet en Volendamse bands als Lorem Ipsum en Sigh Hollywhoo een start te geven in het Nederlandse muzieklandschap. ,,De theatertour met muziek van Talking Heads was ontzettend leuk om te doen, maar nu ligt  de focus op de nieuwe single en op het album wat er aan het eind dit jaar aan zit te komen", zegt hij over dit alles. Dat resultaat is alweer op de single Give What You Got To Give te horen en waarvoor hij een zangeres heeft gevraagd. Daarvoor heeft Jan de Witte zoals hij werkelijk heet niet ver hoeven te zoeken. Bij deze single heeft hij niemand minder dan Michelle Tuyp van Lorem Ipsum weten te strikken. Alleen gaat het wel onder de naam ‘Miche’. Daar zit ook weer een verhaal aan. ,,Onder mijn eigen naam klinkt het Volendams, dus dacht men Michelle T, maar dat is net alsof ik een crimineel ben”, vertelt Michelle over haar bijdrage. Blanko heeft een vriendschappelijke band met Michelle. Daar heeft hij zoveel inspiratie uitgehaald, wat nu uiteindelijk leidt tot een energiek duet.

Volgens Blanko is het een duet waarvan je niet weet dat je die nodig hebt in je leven. Of het naar meer gaat smaken, is afwachten.