Er is dus een deel twee als het gaat om nieuwe muziek, omdat op vrijdag 14 april het nodige is uitgebracht. In het tweede deel komt er instrumentaal werk van GatoCato voorbij met zijn nieuwste single ‘Bittersweet’. Dashaeno brengt nu een compleet album uit met als titel ‘Het Komt Wel Goed, Dat Beloof Ik’, nadat hij met Anishagf de single ‘Simpel Leven’ heeft uitgebracht. Als laatste lijkt Marvin Adam uit Zaandam zich op te maken voor de opvolger van ‘1+1=11’ die vorig jaar heeft uitgebracht.

GatoCato tijdens de voorronde van de Zonneprijs Foto: Niek Wolters

GatoCato

Instrumentalist komt met nieuw materiaal

Met zijn debuutalbum Jardin De Flores begint voor GatoCato eerder dit jaar zijn muzikaal avontuur. Alles is instrumentaal waar vooral verschillende invloeden en stijlen op te horen zijn.

Zijn muziek heeft GatoCato inmiddels al op meerdere plekken kunnen laten horen. Om te beginnen heeft hij Jardin De Flores twee dagen na de release van zijn debuutalbum aan bezoekers van zijn optreden in Cinetol Amsterdam kunnen laten horen. Daarna heeft hij zich kunnen laten zien in Tivoli Vredenburg bij de Rabo Open Air in maart. Eerder in die editie is hij te zien tijdens de Zonneprijs in Amsterdam. Het laatste wapenfeit is een optreden van afgelopen week geweest tijdens Toekomstmuziek.

Bittersweet tenslotte is wederom instrumentaal werk wat een invloed is aan jazz, ambient en zachte drumbeats. Het beeld bij de instrumentale single kan iedereen voor zichzelf invullen.

Dashaeno

Verhalen met strijd en herinneringen

Dat de Nederlandstalige hiphop de laatste jaren een vlucht neemt, is wel duidelijk. Bij TopNotch timmert het Zandvoortse duo Siggy & D1ns landelijk gezien enorm aan de weg met hun optredens tijdens Eurosonic Noorderslag en onlangs op Paaspop. In het Noord-Hollands clubcircuit zijn het onder meer SKINC, MC Lost en het drietal Rens, Jaïr & Ome Uncle die van zich laten horen.

Dashaeno brengt eveneens Nederlandstalige hiphop. Van de single Simpel Leven die ook op dit nieuwe album staat, heeft hij samen met Anishagf een videoclip gemaakt in het desolate en lege Doel in België. Eigenlijk ademt het album Het Komt Wel Goed, Dat Beloof Ik… is dat niet anders. Onvermijdelijk zijn de elektronische drumbeats, maar dusdanig gebruikt dat het een twist van soul meegeeft. Het album klinkt bijna in zijn geheel ingetogen, maar de inhoud is wel degelijk scherp en beschrijft de wereld van Dashaeno zoals hij naar de wereld kijkt, maar ook de problemen waar hij en zijn vrienden meet te maken hebben. De straat, de verleidingen  ga zo maar door. Alles zit er in. De verhalen met strijd en het leven wat je ziet als je in de achteruitkijkspiegel kijkt.

Het is een verhaal wat is gebouwd op motivatie, kracht en talent, maar ook op verdriet, onzekerheden en doorzettingsvermogen. ,,Soms heb je een externe stem nodig om je te herinneren aan je interne kracht," zegt Dashaeno.

Marvin Adam

Nieuw album komt langzaam aan in zicht

Marvin Adam is onderweg naar een nieuw album. Na de vier eerder uitgebrachte singles zoals Leef Weer, Royalty, Parels In De Grachten en Waarom Doe Je Moeilijk is er inmiddels Bungalow.

De nieuwe single is een herinnering in de tijd dat iedereen bijna verplicht moet binnen zitten, terwijl Marvin samen met Silky Drip in een bungalow zitten. Een herinnering die voor Marvin speciaal is ,,Het is echt even die vibe vastleggen met de crew”, zegt Marvin op Instagram die eraan toevoegt dat hij de rest ook nog even wil meenemen naar die periode. Een lockdown waarin toch ook goede tijden zijn beleefd in een tijd waar beperkingen aan de orde van de dag zijn. Bungalow heeft wel een relatie met de al eerder uitgebrachte single Leef Weer, want daar wordt de bungalow door Marvin op zijn Instagram kanaal wel in genoemd.

Het nieuwe album van Marvin is in de maak nu er alweer vier singles vanaf eind 2022 zijn uitgebracht. Logisch is het vervolg trouwens ook, want na 1+1=11 volgt 2+2=22.