Waar het de afgelopen keer nog een diversiteit van muziekstijlen betreft, is het op deze eerste vrijdag nogal rustige muziek met de debuutsingle ‘Backyard’ van Féline Spiegel, de nieuwe single ‘The Wolf’ van NinaLynnn en het songwriterwerk van Sven Ross met zijn nieuwe EP ‘Now That I’m With You’. De nieuwe single van NinaLynn is de aanloop naar de opvolger van haar album ‘Hummingbird’ dat eind deze maand nog gaat verschijnen. Dat debuutalbum van Nina heeft haar nog een nummer één notering opgeleverd in de Europese Americanalijst, wat voor haar de weg heeft vrijgemaakt naar verschillende festivals voor muzikanten die americana maken.

Sven Ross

Logisch vervolg na ‘A World We Believe In’

Al eerder heeft Sven Ross de single A World We Benlieve In uitgebracht, maar stilzitten kent Sven niet. Na de single komt hij doodleuk weer met een nieuwe EP Now That I’m With You.

Ondanks dat er op Now That I’m With You al drie eerder uitgebrachte singles op terug zijn te vinden, gaat het wel ergens over. De nieuwe EP bouwt chronologisch op en vertelt het verhaal van een jonge relatie. Safe is een kalme folk-pop song over dat de angst om jezelf aan de liefde over te geven oké is. Deze song is door Sven nog niet eerder uitgebracht. Safe kent volgens Sven een delicate songwriting, met geruststellende vocals, en een John Mayerachtige gitaar. Bijzonder aan de EP is dat bijvoorbeeld Between You And Me niet alleen door Sven zelf is geschreven, maar dat zijn vriendin er ook aan heeft meegeschreven. Nog iets bijzonders is dat de laatst verschenen single A World We Believe In door anderen is uitgevoerd. Het filmpje is terug te vinden op het Instagramaccount van Sven.

Een leven waarin het opbouwen van gezonde relaties met anderen echt alles is wat we nodig hebben om er het meeste uit te halen. Derhalve is het geen toeval dat de release valt op de verjaardag van zijn vriendin.

Féline Spiegel

Debuut met single

De debutant in de muziekwereld is Féline Spiegel. Ze studeert aan de Herman Brood Academie en heeft een eigen muziekstudio in Amsterdam. Die gebruikt ze veelvuldig. Toch is haar debuutsingle Backyard bij haar thuis ontstaan.

Het nummer is ontstaan terwijl ik bij mij thuis bezig was met mijn gitaar en looppedaal. Hoewel ik een muziekstudio in Amsterdam huur zorg ik dat ik thuis altijd voldoende materiaal heb om daar ook muziek te kunnen maken, voor als ik ineens inspiratie krijg. Zo is dit nummer ontstaan. Zonder de intentie dat het een nummer zou worden was ik met mijn elektrische gitaar bezig klanken en verschillende lagen op elkaar te bouwen”, vertelt Féline. Ze vind het juist ‘zo cool’ aan een looppedaal, dat je op die manier in je eentje de volheid van een hele bezetting kan creëren.

Bewaren van de loopjes

‘Als een kasteel dat je van Lego bouwt en weer afbreekt om daarna weer iets nieuws te maken’

,,Soms bewaar ik de loopjes door ze op te nemen op mijn computer en soms wis ik ze. Als een kasteel dat je van Lego bouwt en weer afbreekt om daarna weer iets nieuws te maken. Bij dit loopje voelde ik echter iets bijzonders. Daarom heb ik deze bewaard. Als het mij lukt om een stuk muziek te schrijven vanuit mijn gevoel betekent dat eigenlijk dat het mij lukt om een deel van mijzelf aan de buitenwereld te laten zien, daar waar ik dat met woorden niet altijd op dezelfde manier zou kunnen uitdrukken. Dat had ik bij dit loopje. Het voelde erg als ‘mij’ en ‘thuis’. Gelukkig stond mijn microfoon aangesloten, want snel daarna kreeg ik inspiratie om er over heen te zingen”, vertelt Féline.

,,Backyard gaat over de manier waarop ervaringen uit het verleden ons beïnvloeden in het heden. Hoe bepaalde gebeurtenissen diepgewortelde gewoontes kunnen creëren waar we in kunnen blijven hangen of steeds opnieuw bij terugkomen. “Going around in circles all the time”, een zin uit de lyrics, gaat daarover. Ik wil proberen in mijn volgende nummers op verschillende manieren met dit thema verder te gaan”, vertelt Féline over haar eerste single.

NinaLynn

Americana vanuit het hart

NinaLynn maakt al langere tijd muziek. In 2021 brengt ze haar debuutalbum Hummingbird uit en inmiddels is de opvolger A Taste Of The Wild daarvan onderweg.

Vooruitlopend op het nieuwe album komt Nina met de single The Wolf. ,,The Wolf vertelt een verhaal over een relatie die in de loop van de tijd verandert, waar de samenleving je toe dwingt een ander persoon worden dan je ooit was. Dit heeft invloed op je benadering van de wereld van vandaag. Dit nummer is een perfect voorbeeld van waar dit album over gaat”, vertelt Nina over de single.

Rond het te verschijnen album A Taste Of The Wild dat op 31 maart gaat verschijnen, neemt NinaLynn al een muzikaal voorschot. Niet alleen met de single The Wolf maar ook met een optreden op 11 maart in de Tolhuistuin in Amsterdam.