Voor de laatste vrijdag zijn er maar liefst vier nieuwe singles die voorbij komen. Féline Spiegel komt met de opvolger van haar eerste single ‘Backyard’ en Lua Lua & Johnny vinden elkaar met een haast romantische song waar een sterke indyfolk in terug is te horen. Dan zijn de Surfing Stingrays muzikaal actief met alweer een vierde single sinds het uitbrengen van ‘Voyager 1’ in december van het afgelopen jaar en doet de Nederlandstalige hiphopper Jong Louis een duit in het zakje.

Féline Spiegel

Hartbrekende opvolger ‘Backyard'

Vrij recent heeft Féline Spiegel nog haar eerste single Backyard voorzien van een videoclip, maar op dat moment weet ze al dat de opvolger Broken Walls eraan zit te komen.

Broken Walls is een single over de mindere kanten van de liefde. ,,Het gaat over een moment waarop je je realiseert dat je iets overkomt wat je zodanig vormt dat je niet meer terug kunt naar je ‘oude’ zelf. Dat is je zelf voor die gebeurtenis. Het is dus niet speciaal een nummer over de liefde/liefdesverdriet. Al kan iedereen deze vorming natuurlijk ervaren bij verschillende gebeurtenissen, ook via gebeurtenissen in de liefde”, vertelt Féline. De intro bij Broken Walls is haast te vergelijken als het druppelen van water dat van de goot naar beneden komt. Nevels hangen als een mysterieuze sluier op deze single, wat komt door het galmende effect die op Broken Walls als een rode draad heen loopt.

Evenals Backyard, is Féline bezig om bij haar tweede single een clip te maken. Een tipje van de sluier licht Féline op. Er is een rookmachine gebruikt.

Lua Lua & Johnny

Verliezen in prettige melancholie

Wie zich op een fijne manier wil verliezen in melancholie, kan dat doen op de single Long Ago van Lua Lua & Johnny. Het is een samenwerking tussen twee songwriters waarbij de één in de omgeving van Deventer en de ander in de hoofdstad woont.

Johnny is een songwriter uit Amsterdam die gek is op nostalgische klanken en dino's. Achter Lua Lua staat songwriter en zangeres Lise Low, een optimistische dromer die haar fascinatie voor de liefde, de natuur en het leven met haar stem vertolkt. Laat hun rustgevende geluiden je ver weg van hier brengen, al is het maar voor een minuut. Johnny & Lua Lua schreven Long Ago samen met producer Benjamin Rheinlander. De drie songwriters hadden elkaar de dag ervoor nog maar net ontmoet op een schrijverskamp toen ze op een zonnige middag gingen zitten om te schrijven. De ruige stem van Johnny en de vlotte zang van Lua Lua vullen elkaar perfect aan. Hun stemmen worden zachtjes gedragen door de gitaar en synth, komen in harmonie samen en creëren een dromerige sfeer.

Of dit de aanzet voor meer materiaal, is iets wat niet helemaal voor de hand ligt. Niet is uit te sluiten, maar Lua Lua is inmiddels weer bezig om songmateriaal te maken voor Isle.

Surfing Stingrays

Meevaren op een rustgevende muzikale boottocht

Surfing Stingrays is een onafhankelijke neo-psychedelische rockband uit Amsterdam, bestaande uit de vier meest muzikale gekken in Nederland. De band begint in 2016 met de middelbare schoolvrienden Petya Bouianov (gitaar/zang), Iwan Haensel (bas) en Arthur Ermakov (drums/zang). Als laatste voegt David Glotzbach (synthesizer) zich bij Surfing Stingrays.

In 2019 brengt het viertal Guilty Pleasure Dream Car uit. Daarna volgen losse singles, maar sinds december vorig jaar zijn er alweer drie singles uitgebracht. Bij het uitbrengen van Little Boat, zijn Voyager 1, Ego Death en First American Soldier als een soort EP terug te vinden op streamingsdienst Spotify. De nieuwe single Little Boat is geschreven in de periode dat alles tot stilstand komt. Zo klinkt de single ook. Meevaren op een rustgevende muzikale boottocht. Vooral de watergeluiden in het slotgedeelte doet het hem.

Jong Louis

Hiphopper verhoogt eigen prijzen

Het afgelopen jaar doet Jong Louis nog van zich spreken met het album Klusjesman waarbij Bas Bron de productie doet. Inmiddels ligt dat achter Jong Louis en heeft hij na dat album verschillende singles uitgebracht.

Op het meest nieuwe materiaal gaat het over de stijgende prijzen die elke Nederlander moet betalen. Of dat nu de dagelijkse boodschappen zijn of de rekeningen die je moet betalen. Dat heeft gevolgen voor de muzikale diensten die Jong Louis levert. ,,Momenteel stijgen alle prijzen de pan uit, dus heb ik als Jong Louis besloten zelf ook maar duurder te worden. Voor een paar "bars" (rap-zinnen) van Louis moet je tegenwoordig wat crypto-centen trekken, denk aan bitcoins etc.”, vertelt hij over zijn nieuwe materiaal. Uiteraard alles met een vette knipoog. Op de single De Prijzen Stijgen zegt Louis er ook iets over. ,,Als we homies (vrienden) zijn, dan mag je ze ook voor de inkoopprijs hebben. Dat is een stuk minder!”, zegt de hiphopper op de track.

Het is een rap-track met catchy refrein. Dus zowel diehard rapfans als pop-luisteraars kunnen er volgens Jong Louis wat in vinden.