Op deze vrijdag is er een terugkeer van een oude bekende en wel van Sue The Night. Na haar albums ‘Mosaic’ (2015) en ‘Wanderland’ (2017) is na zes jaar weer een nieuwe single ‘Oceans’. Daarnaast is er Nederlandstalig werk van Barnsteen en laten ook de mannen van Fleebag weer van zich horen. Het is een rondje indy met een best mierzoete popsong uit de provincie van de polders en de dijken.

Fleebag tijdens de Rob Acda Award Editie 2022 Foto: Marcus van Dam

Fleebag

Inspiratie nieuwe single uit televisieserie

Vorige maand nog heeft Fleebag tijdens Zondeval in het Alkmaarse Podium Victorie een optreden laten zien in het midden van andere aankomende muzikale talenten zoals Outlaw Queen en in meerdere mate Lorem Ipsum. In 2022 weten de Beverwijkers het nog te schoppen tot de finale van de Rob Acda Award.

Het weerhoudt Fleebag weer niets van om met nieuw materiaal te komen. Wie het indy geluid van de band beetje kent, weet dat de mannen een dynamisch optreden kunnen laten zien. Dat moet ergens vandaan komen. Zo gebeurt dat ook met de nieuwe single Adrenaline die uit het brein van frontman Dan ontstaat tijdens een avondje televisiekijken. ,,Het nummer is ontstaan nadat ik de serie Euphoria zat te kijken en de adrenaline rush die de hoofdpersonage daarin krijgt in muziek en over wilde brengen in een nummer. Er wordt beschreven hoe de adrenaline je redt in een lastige tijd en je daardoor weer met beide benen op de grond kan landen”, vertelt Dan over de song.

Dan mag meer van deze ‘eureka’ momenten kennen. De nieuwe single Adrenaline kent een snel tempo met snelle gitaarriffs. Iets wat overeenkomt met de titel van de single.

Barnsteen

Mierzoet en onvervalst

Vorig jaar heeft ze de single Midden Zomer nog uitgebracht. Barnsteen is weer terug van weggeweest met een nieuwe single.

Vrij recent heeft Barnsteen nog de single Zilver uitgebracht, wat weer de opvolger is van Midden Zomer. Bij de nieuwe single Goed gaat het over een andere boeg. Volgens Barnsteen een onvervalst popliedje en zelfs mainstream te noemen. Mag dat? Ja, dat mag. In deze tijden van negativiteit is het misschien wel eens even nodig. De lente lijkt nu in de lucht te hangen en dat is met de single Goed wel degelijk het geval. ,,Klaar met verheerlijking van ‘bad boys’ en ingewikkelde relaties, Goed is een mierzoete ode aan de 'good guy'. Een heerlijk luchtige popsong. Geen moeilijke woorden en metaforen, gewoon zonnestralen in je oren. Ik heb hem samen gemaakt met producers Cutta Crêpe en Nick Jongejan”, vertelt Barnsteen over haar nieuwe single

Sue The Night

Terug van weggeweest

Sue The Night heeft inmiddels haar sporen in het Nederlandse muzieklandschap goed achtergelaten. Met onder meer Matthijs Barnhoorn trekt Suus de Groot vlak voor haar doorbraak in 2015 langs vele huiskamers om het publiek voor zich te winnen. In 2015 verschijnt haar debuutalbum Mosaic en in 2017 is de opvolger Wanderland een feit. Sue The Night wordt huisband van het inmiddels gestopte De Wereld Draait Door, waarmee Sue The Night een vaste waarde is geworden in het Nederlands poplandschap.

Daarna wordt het stil wat te maken heeft met een moederschap van Suus. Toch blijft het muzikale bloed kruipen waar het niet gaan kan en ineens kondigt Suus haar nieuwe single Oceans (You Might Go) aan. Het is de voorbode voor meer materiaal en zoals Suus het zelf omschrijft op de sociale media dat haar derde audio kind onderweg is. Het verhaal over de nieuwe single is er volgens Suus één van een duik in het grote onbekende. Dat is ook wat de single ademt. De loeizuivere stem van haarzelf, maar ook de piano en de vioolpartij die heel subtiel in Oceans (You Might Go) is verwerkt. Over alles is nagedacht en dat hoor je er ook aan af.