Het nieuwe releasemateriaal midden in de week, levert diverse stijlen op, waar aandacht is voor een nog niet eerder nieuwe release is meegenomen die wel aandacht verdient. Deze single is afkomstig van cinnr_ met een inhoud die direct verwijst naar de actualiteit. Verder is er Nederlandstalig werk en een muziek die je bijna onder avant garde kunt wegzetten. Het Nederlandstalige werk is van Zevenhoog en van fuis. De stroom aan nieuwe muziek kent allesbehalve een droog verloop.

fuis

Eigenzinnige indiepop met vleugje elektronica

fuis maakt eigenzinnige indie popnummers, met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Ook wel ‘cinema pop’ genoemd. Geïnspireerd door acts als Bon Iver, Darkside, LUWTEN en Patrick Watson, verenigt fuis synthetische klanken met akoestische instrumentatie, 'field recordings’ en ‘samples’. Het resultaat is een harmonieus samenspel van geluiden en texturen die samen een geheel eigen sonische wereld vormen – een wereld waarin je zou kunnen dwalen als de zang je niet aan de hand zou leiden. Intimiteit heeft nog nooit zo gelaagd geklonken.

De tweede single Tell Me You'll Wait is de opvolger van Wave die in oktober is verschenen. Het is de aanloop naar meer van fuis waarin ze met hun songs op eerlijke wijze verhalen vertellen vanuit een persoonlijke belevingswereld over rouw, onzekerheden en het zoeken naar een nieuwe start. Of zoals ze zelfs zeggen: ,,Verhalen die als een arm om je heen slaan en zeggen ’Kijk, ik begrijp er ook niks van, maar het komt wel goed’”.

Met een moedige verkenning van geluid en emotie slaagt fuis erin om muziek te creëren die niet alleen gehoord, maar ook gevoeld wordt. fuis laat zien dat muziek meer kan zijn dan alleen klanken – het kan een reis naar de ziel zijn, een reis waarin we ons allemaal kunnen verliezen en uiteindelijk weer vinden. In februari komt nog de single Go Here en eind maart of begin april zal het hele album Here’s To Asking For Help gaan uitkomen.

cinnr_

Spijkerharde alternative dance

Een release waar je eigenlijk niet om heen kunt, is afkomstig van cinnr_. Achter cinnr_ schuilt Noah Jazz die onder zijn eigen naam gevoelige songs uitbrengt, maar onder deze alter ego meer de spijkerharde kant laat horen.

De single die hij eerder heeft uitgebracht kent als titel Witch/Hunt. En hoewel het nummer best toegankelijk klinkt met wat vrolijke elementen, is het verre van dat. Het drukt een gevoel van machteloosheid uit tegenover de grote dogma's die de menselijke psyche beheersen. In de song vraagt cinnr_ zich af hoe het mogelijk is liefde te prediken, maar haat te verspreiden. Hoe systemen en overtuigingen die verondersteld worden de groei en spiritualiteit van een individu te bevorderen, mensen kunnen corrumperen zodat ze de diepten van de hel willen verhogen. De waanvoorstelling van het vechten voor vrede.

In deze dagen van geweldsconflicten is de song Witch/Hunt er één waar je lastig om heen kunt. Het stemt zelfs tot nadenken als je goed naar de tekst luistert. Productief is cinnr_ in korte tijd wel, want voor deze single heeft hij het nummer Hello uitgebracht.

Zevenhoog

Speelkwartier is over

Nummers in de Nederlandse taal kent allang geen stoffig imago meer. Er zijn zelfs verschillende stijlen te horen die sterk uiteenlopen. Van punk tot r&b.

In die laatste categorie behoort Zevenhoog toe die met hun single Beetje Liefde Nodig de hoek van r&b op zoekt. Helemaal onbekend is Zevenhoog niet, want achter dit tweetal schuilt John&Markos. Het tweetal heeft de laatste paar jaar een eigen stijl ontwikkelt en daarmee hebben ze een eigen wereld weten te maken in hun muzikale uitingen. Het is in hun ogen de som van EDM, Hip hop en r&b die optelt naar een alternatieve pop sound. Door eerlijke en gevoelige teksten gecombineerd met gedetailleerde producties ontstaat hoop in de muziek. Geef de jongens een camera, en je krijgt hun kunstpakket van beeld en geluid.

Speelkwartier is over, Zevenhoog is klaar om door te trappen. Eigen muziek, eigen beeld, klaar om het publiek te verrassen.