Het begin van september levert al een fiks aantal nieuwe releases op, ook in het tweede weekend is dat het geval met Nederlandstalig singlemateriaal en een dosis drum and bass. Nederlandstalig werk is van Stijn die haar nieuwe single eerder dit jaar live heeft laten horen tijdens een optreden. Het tweede Nederlandstalige materiaal is afkomstig van Stenfert die sterk doet denken aan Nielson en dan is er de nieuwe EP van de Nederlands/Chinese Ryan Song die al een lange tijd in de hoofdstad woont.

Stijn

Kwetsbaar

Stijn maakt niet zo maar Nederlandstalig materiaal. Dat is al met haar eerste single Een Lied En Een Brief die ze in mei van dit jaar uitbrengt. Die single klinkt dromerig, maar zit vol poëzie. Daarna volgt Klatergoud in juli die eveneens een behoorlijke poëtische inhoud kent.

Op de nieuwe single Tranen Van Jank laat Stijn een kwetsbaar liedje horen, waar ze zichzelf kwetsbaar opstelt door dit liedje in een live versie uit te brengen. De live versie is niet op zo maar een plaats. ,,Het is een akoestische versie van een kwetsbaar liedje, met alleen gitaar en zang. Ik trad afgelopen winter op in Paradiso, in de bovenzaal, en toen was dit een van de liedjes. De opname is dus ook van die avond”, vertelt Stijn over haar nieuwe single. Wie naar de live versie luistert, hoort de stilte en ook het ademloze karakter van Tranen Van Jank. Een juiste keuze om een versie van het liedje op die manier aan het publiek te laten horen die niet bij dat optreden van Stijn is geweest.

Stijn komt op 28 september spelen in 3 voor12 Noord-Holland Vloedgolf tijdens Alternative FM op ZFM Zandvoort.

Stenfert

Nederlandstalige hip hop met een mix van soul en r & b

Zijn volledige naam luidt Stijn Stenfert en hij heeft snode plannen om zijn muziekmateriaal aan de man te willen brengen. Daar lijkt hij al aardig mee op weg te zijn. Sommige zeggen dat het de nieuwe Snelle is, maar anderen horen ook Nielson erin terug, maar Stenfert heeft zeker iets wat hem uniek maakt.

Dat blijkt wel ui de eerder verschenen singles Stilte van januari dit jaar en Gevaarlijk uit maart. Die single heeft behoorlijk wat streams te pakken op Spotify, maar dat heeft misschien ook wel te maken dat radiostations zoals 100% NL en 3FM het werk van hem heeft weten te vinden. Inmiddels heeft de in Haarlem wonende Stenfert weer een nieuwe single. De hiphop is op Reden goed terug te horen, maar er zit een warmbloedige soul en r & B klank in die Reden juist een extra vibe geeft. Ondanks dat de single dromerig klinkt, laat hij ook de twijfel op de nieuwe single van hem horen.

De nieuwe single van Stenfert lijkt al een goede start te kennen, als het gaat om de aantallen die Gevaarlijk en Hoogtevrees (wat terug is te vinden op de EP Eerlijk uit 2022) al hebben weten te halen. Vlak voor het einde van het jaar is Stenfert te zien in de Melkweg tijdens een voorprogramma van The Dean die de meeste kennen als het rap alter ego van videomaker Daan Boom.