Het aantal nieuw uitgebrachte werk voor het eerste weekend is bijzonder veel en daarom een tweede deel met variatie. Sterre Weldring brengt een nieuwe single uit en datzelfde geldt voor The Sunrise Paradise. Als laatste komt de in Haarlem wonende Zeeuw Bernard Hering met een album. Laatstgenoemde heeft al een muzikaal spoor achtergelaten met verhalende songs.

The Sunrise Paradise

Nieuw geluid doordrenkt met een jaren ‘80 dressing

Hun nieuwe single The Only One roept een ambivalent gevoel op. Vrolijk klinkend, maar daarachter schuilt toch ook een verhaal waar je misschien de waterlanders van de ogen kunt krijgen. Het contrast met hoe de single klinkt en wat The Sunrise Paradise vertelt ligt behoorlijk uit elkaar.

De nieuwe single heeft alles te maken met de wereld die een plek kan zijn waarin dagen nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. ,,Je brein wordt dan een plek waar herinneringen vervagen en waarbij een echt doel lijkt te ontbreken. The Only One gaat over acute eenzaamheid in de menigte, jezelf onbegrepen voelen en langzaam afdalen in een negatieve spiraal. In deze emotionele achtbaan staat slechts één vraag centraal: ‘Waar kom ik mijn bed nog voor uit?’”, zegt The Sunrise Paradise over hun nieuwe single.

Helemaal deprimerend is de single toch ook weer niet. De single toont licht aan het einde van de tunnel. Het dient als een reminder dat zelfs de meest regenachtige dagen uiteindelijk worden afgesloten met een regenboog. De teksten brengen dit gevoel op filosofische wijze over: ‘Yesterday, something felt a little okay. And tomorrow, tomorrow’s just another day.’ (Gisteren was er iets dat een beetje oké voelde. En morgen, morgen is gewoon weer een dag).

Sterre Weldring

Nieuwe EP in aantocht

Oorspronkelijk heeft Sterre Weldring in Alkmaar gewoon, maar tegenwoordig is de songwriter verhuisd naar de hoofdstad waar het dynamisch is. Haar EP Lost Lights dateert alweer van 2021 waarna nog enkele singles in 2022 volgen.

Inmiddels is Sterre alweer muzikaal actief al is het alleen al met haar deelname aan de Amsterdamse Popprijs die op het punt staat te beginnen en waar ze speelt met een complete band. Daarnaast komt binnenkort haar nieuwe EP Hope And The Aftermath uit. Daarbij horen een aantal singles die Sterre nog uitbrengt waarbij deze nieuwe single Never Your Name er één van is. Een persoonlijke song en waar ze zelf zegt dat het enorm helpt om dit te kunnen verwerken. ,,Het ging over een situatie waarin ik mijzelf op betrapt waarin ik iemand maar niet kan vergeten. Als ik er dan binnen mijn vrienden over begin, zeggen ze dat ik hem maar moet vergeten. Ik wil het toch over hem hebben, zonder zijn naam te noemen”, zegt Sterre over de single.

Met de single is het niet alleen voor Sterre zelf om de gebeurtenis een plek te geven, maar tegelijkertijd dit ook voor anderen te doen die in een zelfde situatie zitten. Een gevoelige song over een herinnering die soms pijnlijke momenten in iemand naar boven kan halen.

Bernard Hering

Meeslepende americana met sterke folk invloed

Wie naar de muziek luistert van Bernard Hering komt er al gauw achter dat americana hem niet echt vreemd is, maar dat de folk eigenlijk niet ver weg is. Hij woont in Haarlem, maar is geboren en getogen in Zeeland. Zijn debuutalbum Pioneer Avenue uit 2018 heeft nu een vervolg gekregen.

In aanloop naar het album Out Of Thin Air heeft Bernard al wat singles eerder dit jaar uitgebracht. Only A Broken Heart Away, is in april dit jaar uitgebracht. Later volgen nog de daaropvolgende singles Let Me Buy Some Time en Drive On, Drive On. Het is een album met een geluid die je doet denken aan de jaren zeventig. Waar Bernard je soms aan doet denken is de ingetogen Bruce Springsteen in zijn beginperiode. Een akoestische gitaar en met een galm in het stemgeluid wat haast een zondagochtend gevoel geeft, met mistflarden boven de weilanden. Stuk voor stuk luisternummers waar je goed moet voor gaan zitten, omdat Out Of Thin Air dat verdient. Voor een belangrijk gedeelte komt dat ook door Bernards eigen stemgeluid. Een album vol verhalen, overpeinzingen en mijmeringen, waarbij Border Town toch wel het kroonjuweel is.

Het album klinkt alsof het vijftig jaar geleden is gemaakt, maar daar zit wel een verklaring achter. Out Of Thin Air, telt tien songs die allemaal live zijn opgenomen in de analoge studio van Maarten Harry de Boer. Verder is bij het opnameproces een ‘8-track recorder’ gebruikt. Allemaal om het ambacht waarmee Bernard zijn songs heeft gemaakt ook te laten horen. Intiem en organisch zoals hij het zelf heeft voorgesteld en wat Out Of Thin Air ademt.