Bij de start van november gelijk een aantal hoge verwachtingen van oude bekenden, zoals de nieuwe singles van Panda Noir en Bonna Nikki. Beide muzikale acts hebben een verleden met de Rob Acda Award. Twee jonge honden wekken eveneens hoge verwachtingen en dat is nu het leuke, zo noemen ze zich ook. Het is indie, de mix van de warme muziek van het Afrikaanse continent met hedendaagse popmuziek en Nederlandstalig werk wat de klok slaat op deze eerste vrijdag van november.

Panda Noir

Drukke tijden voor indy band

Het lijkt lang geleden, maar de debuut EP Failed Being Wise van Panda Noir hebben ze toch echt begin dit jaar uitgebracht. Daar danken ze nu hun optredens tijdens de Popronde door Nederland aan.

Over muzikale kilometers gesproken. Panda Noir heeft nadat ze hebben meegedaan aan de Rob Acda Award ook nog meegedaan aan de Amsterdam Popprijs. Hun titel van de eerste EP is precies de route die Panda Noir metaforisch heeft afgelegd. Je uitglijders omzetten in wijsheid en dat is goed te merken op hun nieuwe single OK? De nieuwe single is een dansbaar, energiek nummer wat gaat over het mislukken van een datingsperiode, maar dat je daar eigenlijk best wel oké mee bent. De single is het verlengde van wat Panda Noir al eerder heeft laten horen op Failed Being Wise.

,,Net als bij ons debuut album hebben we samengewerkt met JJJ Sielcken”, zegt de band over de totstandkoming van de single. De naam JJJ Sielcken is geen onbekende hij is één van de bandleden bij Aestrid uit Utrecht die zeer binnenkort ook al met nieuw materiaal gaan komen.

Hoge Verwachtingen

Muzikaal duo ontstaat tijdens pandemie

Voordat Hoge Verwachtingen ontstaat in 2020 zijn de 21-jarige Tim Grijmans en de 22-jarige Jurre Bokma al bevriend. Die vriendschap begint als het tweetal in Leeuwarden de jeugdtheaterschool volgen.

Allen verruilen ze het theater voor de muziek, als het tweetal in 2020 een zelfgebouwde studio in gebruik neemt. Net als veel andere die op het creatieve vlak bezig zijn, zorgt de coronapandemie ervoor om creativiteit op een andere manier in te zetten. Dat doen Tim en Jurre ook met het maken en schrijven van Nederlandstalige popmuziek. Het resultaat hiervan is High In De Duinen, een album dat door 3voor12 Friesland is bestempeld als 'een plaat over gevoelens waar je tegelijkertijd ook op kunt dansen'.

Inmiddels wonen en studeren ze allebei in Amsterdam, Jurre aan de Electronic Music Academy op het Conservatorium en Tim studeert binnenkort af van zijn studie Creative Business. Na een aantal singles in 2022 te hebben uitgebracht is Hoge Verwachtingen weer terug met Rust. De single is een up-tempo nummer over breken met iemand, maar ondanks dat ieder een eigen weg gaat, blijft iets in de gedachten rondspoken bij beiden.

Bonna Nikki

Hoopvol liedje in angstige en onzekere tijden

Bonna Nikki is afgelopen jaar te zien geweest tijdens de Popronde. Daarvoor heeft het geesteskind van Samuel Prins nog meegedaan aan de Rob Acda Award.

Al tijdens die optredens laat Bonna Nikki zijn optimistische geluid horen, wat een mix is van warme Afrikaanse klanken en moderne muziek. In 2022 brengt hij zijn eerste EP uit, maar inmiddels is Bonna Nikki bezig met de tweede EP die begin 2024 gaat verschijnen. Voor die EP heeft hij met crowdfunding het benodigde geld bij elkaar weten te krijgen. In aanloop daar naar toe heeft hij daar de eerste single Follow The Light Now uitgebracht. Een hoopvol liedje voor mensen die op dit moment angsten hebben in een wereld vol onzekerheid en cynisme. De boodschap is heel simpel en dat is je eigen weg volgen, waarmee het optimisme vanzelf wel volgt.