Zelfs na de eerste vrijdag van december verschijnen er nog twee nieuwe singles. Het begrip ‘tijd’ is wel heel toevallig bij het uitbrengen van het singlemateriaal, want bij Middenweg is het inmiddels de vierde single die ze droppen voordat ze volgend jaar met hun tweede album ‘Vrijheid’ gaan komen. OXBLOOD is de winnaar van de Popprijs Amstel- en Meerlanden van 2023 en presenteren hun debuutsingle.

Middenweg

Tijd is kostbaar

De mannen van Middenweg gunnen zich nauwelijks tijd en laat dat nu net de titel van hun nieuwe single zijn. Alleen is de tijd niet alleen kostbaar, maar wordt het begrip alleen wel ruimer uitgelegd.

De single Tijd heeft lijkt het wel eclectische kenmerken en is eigenlijk een atypische hiphopnummer, hoewel de raps van Marvin Adam wel kenmerkend zijn. Venijnig is de single ook. De tijdgeest waarin we leven wordt genadeloos in poëtische taal gefileerd en onder de loep genomen. Zelfs de millenials neemt Middenweg mee op de single Tijd. Marvin Adam en producer Lucas De Gier zijn zich aan het opmaken voor de release van hun tweede album, Vrijheid. Op het album bespreekt Middenweg thema's over de moderne tijden waarin we leven: vrijheid, identiteit en gelijkheid.

De eerste drie singles zijn al uitgebracht: Licht, Camera, Actie!, Koekjes & Zoete Dromen en Vrijheid. Tijd is de vierde single van het album dat volgend jaar gaat verschijnen.

OXBLOOD

Debuut van winnaar Popprijs Amstel- en Meerlanden 2023

Het afgelopen jaar is OXBLOOD te zien en te beluisteren geweest tijdens de Popronde Amstel- en Meerlanden. Uiteindelijk is de band ook met de winst aan de haal gegaan.

Joy Burgers is de grote motor achter OXBLOOD en is ook bekend als bassiste bij Max Hell. De song Moonlight Train is al geschreven in 2020. Inmiddels heeft OXBLOOD de knoop doorgehakt om het uit te brengen. Moonlight Train heeft een melancholische galm die door de hele single is te horen. Het ingetogen gitaarspel met elektrische gitaar maakt het helemaal af. Het is een perfecte mix van Big Thief en het folkgenre. Het nummer gaat over het loslaten en het verwerken.

Waar deze versie verschilt is dat OXBLOOD en vooral Joy ervoor heeft gekozen om het intiem te houden. Het is dan ook echter in de kamer van Joy opgenomen. Op deze manier is er een ‘Do it yourself’ sfeer eraan gegeven. ,,Er komen nog twee singles uit. Die zullen iets meer de kant van The Smashing Pumpkins en de Courtney Love jaren 90 zelfspot zijn”, vertelt Joy over wat ze nog wil gaan doen. Alle teksten van Joy de componiste van OXBLOOD zijn hele dubbele teksten en die kun je zelf interpreteren hoe je dat zelf wilt.