De festivals lopen ten einde, hoewel september nog best wat buitenoptredens kent zoals Surfana in het tweede weekend van september op het campingterrein van Kennemer Duincamping De Lakens in Bloemendaal waar onder meer Losse Jos is te zien. In hetzelfde weekend treedt PIEN op tijdens de Summer Park Sessions op het Landgoed Velserbeek. Wel is merkbaar het muzikale seizoen weer gaat beginnen als het gaat om nieuw materiaal zoals dit weekend. Zoveel dat het in twee delen gaat, met een Nederlandstalig werk, maar ook het indie folk van Marble Waves die geografisch in verschillende provincies zitten.

Marble Waves

Over het gevoel op de rand van de afgrond staan

Marble Waves is een band waarvan de leden geografisch gezien uit de buurt van Leiden, Utrecht en Amsterdam komen. De frontvrouw Eveline Armina is afkomstig uit Amsterdam, maar zo zijn er ook leden afkomstig uit Utrecht.

Let Me Fall is de opvolger van de tweede single Lovesick en de eerste single What If die allemaal op het eerste album komen te staan. Dat album zal binnenkort gaan verschijnen. Het contrast met voorganger Lovesick is groot, want Let Me Fall gaat over het gevoel hebben om op de rand van een afgrond te staan en de 'duik' in het water te willen nemen om jezelf terug te kunnen vinden. Het onverwachte einde van het nummer laat ruimte voor verschillende interpretaties. Muzikaal gezien laat de single een up-tempo geluid horen met rustig piano-intro. Over contrasten gesproken, maar daar lijkt Marble Waves wel patent op te hebben, wat de band misschien wel eigen maakt. Tekst en muziek lopen uiteen, maar dat geeft de band iets bijzonders.

In 2020 laat Marble Waves in coronatijd al wat van zich horen door een eerste EP uit te brengen. Het leidt tot aandacht bij de landelijke Nederlandse radio. Zangeres Eveline Armina wint in december 2020 de slotaflevering van RTL4-programma I Can See Your Voice, waarin zij een duet doet met Emma Heesters. Laatstgenoemde heeft overigens nog het volkslied gezonden bij de podiumceremonie van de Dutch Grand Prix van 2023. Afgelopen jaar heeft Marble Waves in het na programma gespeeld in de AFAS Live van de Counting Crows.

Danny Dubb

‘Spreek je verlangens uit’

Met zijn laatste release Hoe Bedoel Je heeft Danny een kant van zichzelf laten zien die sommige van zijn luisteraars misschien nog niet kent. De uptempo track is een ode aan het nachtleven waar Danny zichzelf nog vaak in bevindt, als MC en op uitzonderlijke momenten ook nog als DJ.

Op zijn nieuwe single Pleisters gaat het weer meer over hem zelf. Een behoorlijk persoonlijke single die ook niet onder doet voor het eerder verschenen materiaal. De single Pleisters is een productie van opkomend wonderkind Rosales. Hij is een jonge producer en wellicht zal die naam nog vaker gaan opduiken in de Nederlandse muziekindustrie. Rosales haalt invloeden uit drum n bass, UK garage en een vleugje jersey club. De single is kort, maar krachtig in een zwoele vibe.

Wederom laat Danny met deze release zijn veelzijdigheid als artiest zien, en ook waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. De tekst is, zoals we van Danny gewend zijn R&B inspired en gaat over het bang zijn voor de liefde. Hij zoekt hier daarom ook weer de interactie op met zijn luisteraars op Instagram en TikTok en daagt ze uit te participeren in de discussie.

Losse Jos

De zeker- en onzekerheden in het leven

Met zijn haast overpeinzende teksten, weet Losse Jos het beeld op te roepen bij de liedjes die hij schrijft. Dat is alleen al te horen op het album Lukraak wat begin dit jaar is verschenen. Inmiddels zit ook hij niet stil en is er alweer nieuw werk in de maak.

Losse Jos is tijdens Surfana wel twee keer te zien. Op 8 september speelt hij alleen en op zondag 10 september speelt hij met band. Zijn nieuwe single heet Pieken Kunnen Dalen.

Een serieus liedje over het leven zelf. ,,Het liedje gaat over de zeker- en onzekerheden in het leven en over afstand doen van hetgeen je lief hebt, ook als je daar nog niet klaar voor bent”, zegt Losse Jos over de nieuwe single. Op Pieken Kunnen Dalen heeft Losse Jos alles, behalve het toetsenwerk, zelf ingespeeld. ,,De directe aanleiding voor het schrijven van dit liedje was het vroegtijdig overlijden van mijn grijze harige vriend Arie. Samen met mijn vriendin haalde ik hem en zijn zusje als kitten bij ons in huis tijdens corona en toen in die periode van isolatie en wat ellende ben ik behoorlijk met hem vergroeid. Helaas had hij een erfelijke aandoening aan zijn hart en moesten we hem na twee jaar laten inslapen”, vertelt Losse Jos over de inhoud van de nieuwe single.