Voor deze vrijdag staan er drie releases op het programma en die zijn afkomstig van Danny Dubb, c-you en Westone. Eerstgenoemde komt met een nieuwe EP en laatstgenoemde doen altijd wel iets om even buiten de vakjes te blijven, want de videorelease van hun laatste single is al eerder geweest. Voor c-you is het hun singledebuut. Bij deze releases een kleine verwijzing naar een eerder geplaatste release van fuis met ‘Tell You’ll Wait. De single is vandaag uitgekomen.

Danny Dubb

Nieuwe muzikale reis op nieuwe EP

Na het releasen van zijn eerdere eerste conceptuele r&b EP Heartbreak Hotel, komt Danny nu met een geheel nieuwe sound en vibe op zijn gloednieuwe EP, genaamd Terwijl Ik Sliep. Danny Dubb is een ware pionier in zijn genre, en met Terwijl Ik Sliep bewijst hij opnieuw dat hij voorop loopt in de muziekscene.

Met al drie eerder uitgebrachte singles, namelijk Hoe Bedoel Je?, Pleisters en Body, heeft Danny Dubb al laten zien wat we kunnen verwachten van zijn nieuwste creatie. Deze tracks zijn doordrenkt met geluiden uit de clubscene. Ze combineren elementen van drum and bass, UK garage en andere elektronische invloeden terwijl ze altijd trouw blijven aan de kern van r&b.

Een van de hoogtepunten van de EP is de focus track Persian Girl, die amapiano-invloeden in de mix brengt en een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan Danny's geluid. De track Sensation keert terug naar de vertrouwde r&b-stijl die fans kennen van Danny's eerste EP en eerdere singles.

c-you

Energiek debuut

Het leuke van beginnende bands, is dat ze erg onbevangen er tegen aan gaan en dat is met c-you wel het geval. De eerste single is inmiddels een feit en daar zijn ze trots op.

De eerste single Take Me Tonight is een frisse toegankelijke single. ,,Wij zijn een popband met een randje rock uit Amsterdam”, zegt de band. Enthousiast zijn ze wel. Niets is te gek voor deze popband. Bij hun optredens is het motto van de band een verwijzing naar de naam: ‘C-you at the stage near you.’

Westone

Terugkerende elementen bij nieuwe clip

De jongens van Westone uit Hoorn houden zich niet aan voorgeschreven regels als het om hun releases gaat. Ook het nieuwe werk met Out Of Mind hebben ze niet op een vrijdag uitgebracht, laat staan de clip die erbij hoort.

Bij de laatst gemaakte videoclip die Westone met What Do You Want, hebben de heren gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Het levert wel een ‘spooky clip’ op. Daarmee bewijst Westone dat ze liever niet in een keurslijf worden gestopt. De nieuwe song Out Of Mind is onmiskenbaar weer Westone. ,,Dit liedje zit veel waarheid in. Hij hoorde niet bij de oorspronkelijke live set, maar zijn hem toch steeds vaker gaan doen, omdat de woede boven komt drijven en de spanning en pijn van het muzikanten bestaan aanwezig is in de energie van dit nummer!”, vertelt Joost van Beek van Westone.

Naast de single eveneens een clip waarin Westone min of meer de handtekening zet als het om bewegend beeld aan komt. ,,Ook in de clip zitten vele verwijzingen, geheime boodschappen en symboliek. Zo is ook het bij Westone terugkerende thema van exploderende televisie toestellen weer van de partij!”, zegt Joost van Beek.