Eind mei heeft er een bijzonder optreden plaatsgevonden in De Schietclub Amsterdam waar Foxy Fahrenheit en Melis Köke de hoofdrolspelers zijn. Zij laten op die avond de ietwat “rozige” Schietclub crowd in de waan dat ze al jarenlang samen draaien. Niets is echter minder waar; de twee dj's draaien pas op de avond zelf voor het eerst samen. Melis Köke is namelijk net van Turkije naar Nederland verhuisd. Floris (Foxy Fahrenheit): “Tijdens het optreden waren we druk bezig om raakvlakken te vinden in de muziek die we spelen, waar we uiteindelijk niet al te veel tijd voor nodig hadden.” Het publiek bestaat voornamelijk uit feestgangers die two days in zitten, afkomstig van De Zon Festival of Lente Kabinet Festival, wat resulteert in een gek, maar heerlijk uitverkocht zweterig circus tot in de late uurtjes.”

Een zondagavond die eigenlijk als een zaterdag voelt

Momentum van feestgangers

Het is een zondagavond, maar wel die van Pinksteren, dus eigenlijk voelt het als een zaterdag. Het weer begint net beter te worden in Holland, dus dat betekent ook de start van het festivalseizoen. Deze zondag markeert dus het einde van beiden Lentekabinet en De Zon Festival, en met zo een momentum van feestgangers, moet het feestje natuurlijk toch nog ergens even door. Deze verantwoordelijkheid neemt De Schietclub deze avond op zich - met succes.

Foxy Fahrenheit tijdens een set op een eerder feest (Foto: Noah Raven)

De Schietclub is een juweeltje dat bar- en club-scene samenbrengt

Combinatie van twee werelden

Als een relatief nieuwe plek in de Amsterdamse kroeg-en-club scene, combineert dit juweeltje precies deze twee dingen als geen andere. Voor degene die het nog niet door hebben, ontlenen ze hun naam aan het feit dat het pand sinds kort een echte schietclub is, wat heel snel in het decor terug is te vinden. Als je door de lieve hostess naar binnen wordt gelaten, bevind je je op de set van een cowboy film, met ouderwetse gedimde lichten wat heel kalm aanvoelt. In de ruimte achter de bar heb je een pooltafel die de grote attractie van de bar lijkt te zijn deze avond; iedereen kijkt gezellig mee.

Na een biertje halen bij de bar is het tijd om de club ruimte even te verkennen voordat het echt vol loopt. Na het lopen door twee grote deuren kom je terecht in de clubzaal, die een groot contrast vormt met het bar gedeelte: modern, ruim, en als een echte club-club.

Groovy techno met catchy tunes

Ter plekke achter komen met “common ground”

Tijdens de avond wordt het tijd voor de back-to-back set van niemand anders dan Foxy Fahrenheit en Melis Köke. Vanaf dat moment loopt de zaal uiteraard propvol. Foxy Fahrenheit vertelt ons naderhand dat het de eerste keer was dat het duo samen draait, en dat ze er eigenlijk ter plekke nog achter moeten komen wat de “common ground” is in hun sound. Het publiek merkt dit echter totaal niet; het is alsof deze twee het allang hebben geoefend en al jaren samen draaien. De combinatie van stevige, goed dansbare techno, en de catchy tunes die zij eroverheen gooien, maakt de avond super interactief. Een speciaal talent van deze twee is dat het geen seconde saai klinkt, met super speelse, creatieve tracks die continu blijven komen.

Lokaal wereldberoemde dj met organisatie skills

Floris wil een podium bieden aan lokale artiesten

Foxy Fahrenheit, ofwel de geboren en getogen Amsterdammer Floris, is geïnspireerd door rock ‘n roll, metal, old school hiphop, soul, funk en filmmuziek. Momenteel richt de besnorde verschijning zich echter vooral op up-tempo Italo disco, ghetto house/tech, elektro en groovy fast muziek. Hij gooit sinds 2018 legale en illegale raves en heeft een track-record vol met het organiseren van diverse evenementen in lokale venues in en om Amsterdam.

Hij is begonnen met Tropical Lazer Storm (begonnen als illegale rave, is nu een legaal evenement gericht op een bepaald geluid + podium geven aan opkomende artiesten) & Bushdoef (een illegale rave het weekend voor ADE, als statement tegen de extreme commercie van ADE). Floris organiseert en resideert  wild verder met multidisciplinaire evenementen onder de noemer The Platform Amsterdam. We gaan vast nog meer van hem horen.

Melis Köke in Amsterdam

Delen liefde voor muziek met nachtleven

Melis Köke aka DJ YETO is een in Istanbul gevestigde selecteur die eigenlijk net is verhuisd naar Amsterdam. Met een brede muzikale smaak van verschillende oorsprong deelt ze met haar publiek haar liefde voor muziek en het nachtleven. Ze is gespecialiseerd in underground bass music en haar selectie varieert van de rauwe energie van de Favela's in Rio tot de gruizige beats van de London Underground. De afgelopen twee jaar heeft Melis Köke zich een weg gebaand door de clubcultuur en daarbuiten als een zeer luide V8 Ferrari uit een sprookje. Met sterke wortels in Istanbul, is ze nu ook te vinden in de Amsterdamse clubscene.