P3 Purmerend organiseert regelmatig het Muziekcafé, waarbij de Huisband van het poppodium ook een band of muzikant uitnodigt. Bij de editie van zaterdag 22 december valt Lisa Carmen de eer om daar een optreden te mogen doen. Ze is een zangeres van de streek en komt oorspronkelijk uit Zuidoostbeemster, maar inmiddels heeft ze die plek verlaten en is ze gaan wonen aan de andere kant van het land om haar opleiding aan de ArtEZ conservatorium te gaan volgen. Dat doet ze in Enschede. Met dat optreden vlak voor kerst, is het voor de jonge Lisa Carmen een thuiskomen in de zaal.

De Huisband

Licht lokaal muziektalent krijgt podium in zaal bij Muziekcafé

De Huisband van P3 bestaat alweer een lange tijd. Ooit is het begonnen in het barretje bij de oefenruimtes van het Purmerendse poppodium, maar inmiddels staat de band in steeds wisselende samenstellingen gewoon op het podium tijdens een regelmatig terugkerend Muziekcafé. P3 biedt licht lokaal muziektalent op die manier een kans om met professioneel geluid en licht een podium. Aan de ene kant om er aan te proeven en aan de andere kant om een ervaring te beleven. Het is alleen wel zo dat iemand wel een goede basis moet hebben, want iemand die een aantal malen in de badkamer heeft gezongen wordt vriendelijk doorverwezen om nog wat lessen te volgen. Het past ook bij deze avond, omdat Lisa Carmen die uit de streek komt, later een optreden verzorgt.

Thuiskomen

Reuring festival en Midwinter feest

Voor Lisa Carmen van der Woude zoals ze voluit heet is de P3 misschien wel een thuiskomen en zeker op deze avond waar ze voor het eerst compleet met band speelt. Het afgelopen jaar is ze al te zien geweest tijdens het Reuring festival en op het Midwinterfeest in De Rijp. Het Reuring festival is een van haar eerste grote solo optreden. Het Midwinterfeest is er eentje waar ze onderdeel is van een koor wat bestaat uit vijftig personen. Dat laatste is niet helemaal onbekend voor Lisa Carmen, want ooit begint ze in een kinderkoor. P3 is in die periode bekend terrein, want daar heeft ze al eens mogen optreden tijdens een besloten schoolfeest. Alleen dateert dat alweer uit haar periode van een Middelbare schoolopleiding.

Veelzijdig

Nieuw songs zijn in de maak

Lisa Carmen is nog geen twintig jaar maar kan behoorlijk wat. Nu bestaat het repertoire uit covers, hoewel ze ook eigen nummers heeft, zoals de single Tijd die ze in 2022 heeft uitgebracht. In het Noord-Hollands Dagblad vertelt ze over de aanleiding van de single. ,,Ik wilde graag een nummer uitbrengen voordat ik achttien zou worden”, laat ze aan de regionale krant weten. Op de avond van het optreden brengt ze een nieuw nummer. Plannen om meer nieuw materiaal te gaan maken, zijn in de maak. Lisa Carmen wil dat doen in februari of maart. Het kan zo maar het nummer zijn wat ze tijdens de avond in P3 heeft laten horen. In hetzelfde Noord-Hollands Dagblad zegt ze dat dit niet het enige nieuwe nummer is. ,,Ik heb nu drie of vier nummers, maar die staan nog in de grondverf. Die moet ik nog opnemen”, zegt ze. Op de avond dat ze in P3 speelt doet ze dat met Lotte van Heek op bass, Bas Schipper op de piano, Daan Nagel op gitaar, Sven Schoemaker die achter de drums zit en met achtergrondzangeres Josien Bakker.