Het Haarlem Vinyl Festival komt er voor de eerste keer aan en eind deze maand en op de eerste zondag van oktober zullen verschillende muzikanten op verschillende plaatsen in de Haarlemse binnenstad te zien zijn. Het Haarlem Vinyl Festival vindt plaats van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober plaats waar onder meer DeWolff, Joris Voorn, Jungle by Night, Naaz en Selah Sue hun opwachting maken in de Haarlemse popzaal Patronaat en het theater- en muziekcomplex PHIL. De organisatoren verwachten in totaal minimaal 15.000 bezoekers te verwelkomen tijdens het eerste meerdaagse vinylfestival ter wereld.

Grote platenbeurs in de open lucht

Reputatie

Haarlem heeft een reputatie op het gebied van vinyl, want er staat een perserij in de Haarlemse Waarderpolder. In de uitzending van Sound Of Haarlem bij Haarlem 105 vertelt Nadieh Bindels aan presentator Rudy Nicola daar meer over (zie video). Vinylliefhebbers van over de hele wereld kunnen in september terecht op het eerste Haarlem Vinyl Festival. Tijdens het driedaagse vinylcultuurprogramma komen alle aspecten van het zwarte goud aan bod. Het programma omvat naast het muziek- en kunstprogramma en een conferentie, een grote platenbeurs in de open lucht in samenwerking met Europa’s grootste organisatie Record Planet, waar bezoekers oude en nieuwe pareltjes kunnen vinden. Daarbij is ook een muzikale invulling, want naast DeWolff, Joris Voorn, Jungle by Night en Selah Sue bevinden zich ook Bertolf, Them Two The Gotcha! Crew en Yin Yin onder de eerste geselecteerde muzikale acts. Tickets zijn verkrijgbaar beschikbaar via de website van het Haarlems Vinyl Festival en de websites van Patronaat en PHIL

Centrale rol door Patronaat en PHIL

Interviews, luistersessies, live podcasts en meer

De Haarlemse muziekpodia Patronaat en PHIL vervullen een centrale rol tijdens het Haarlem Vinyl Festival. Naast de aangekondigde artiesten is er op beide locaties volop plek voor vinylcultuur in de vorm van lezingen en interviews, luistersessies, live podcasts, vinylveilingen en nog veel meer. De eerste editie van Haarlem Vinyl Festival vindt plaats van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023. Meer informatie over het cultuurprogramma is te vinden op de website van het Haarlem Vinyl Festival.