Rotterdamse rapper Jack, ook wel bekend als Trapjack, heeft zich in de laatste jaren groot weten te maken in de Nederlandse rapscene. Met hits als 'Op De Weg', 'Taxi' en 'Mona Lisa' in zijn arsenaal, mag hij zijn naam waarmaken in de grote zaal van de Melkweg.

Otje

Otje echte entertainer

Rapper wordt getrakteerd op bierdouche

De zaal staat al helemaal vol, voorprogramma Otje is energiek en probeert het publiek even energiek te maken. Instructies om van links naar rechts te gaan en mee te dansen werken, de mensen in de zaal gehoorzamen. Otje is een echte entertainer, op het podium staan gaat hem gemakkelijk en hij weet hoe hij een publiek moet inpalmen. Na Otje wordt het podium weer bedekt en is het tijd om op Jack te wachten. Hiphop, R&B en rap wordt gedraaid, bijna iedereen weet van zowat elk nummer de tekst en rapt mee. De sfeer onder het publiek is in ieder geval goed. Het duurt iets langer dan verwacht, maar na een klein halfuur komt Jack eindelijk het podium opgelopen. Hij wordt verwelkomd met een groot applaus en begint gelijk met rappen. Helaas houdt het rappen ook snel weer op, hij is er nog geen halve minuut voordat hij een “bierdouche” krijgt. Er is een stel Amsterdamse hooligans die blijkbaar met een andere instelling naar zijn show zijn gekomen. Zodra het gebeurt springt een vriend van de rapper zo’n vier meter de zaal in om achter de biergooiers aan te gaan. Het is echt een spektakel en iedereen is in rep en roer. Het podium wordt snel weer opgedoekt en Jack verdwijnt.

Jackie, Jackie, Jackie!

Stemming zit er goed in bij hervatting

Opeens wordt de zaal overspoeld met spanning, nerveus gelach en ergernis. De gezellige sfeer van een paar minuten geleden is compleet omgeslagen en ingewisseld voor twijfel. Er wordt gespeculeerd over of de show überhaupt nog doorgaat, maar tot grote opluchting komt Otje na een kwartier weer tevoorschijn. Hij doet een klein zegje over wat er gebeurd is en weet het publiek weer rustig te krijgen. De show gaat door en de stemming zit er weer goed in. “Jackie, Jackie, Jackie!”, juicht het publiek hem toe. Jack komt weer tevoorschijn en er klinkt een nog harder applaus dan eerst, en terecht. Ook hij doet een kort zegje en vertelt dat dit niet de avond gaat verpesten. Hij laat er geen gras over groeien en nu begint het concert pas echt.

Dankbaar

Gelukkig met Snapchatfilmpje

Er wordt veel gefilmd en tijdens het rappen neemt Jack de tijd om meerdere telefoons aan te nemen en zichzelf vast te leggen. Het geluk van de mensen vooraan kan niet op zodra eén van hen aan de beurt is en een Snapchatfilmpje van Jack cadeau krijgt. Jack is continu dankbaar voor iedereen die gekomen is en maakt dat meerdere keren duidelijk. Hij benoemt het niet alleen, het is duidelijk te zien. Zijn verbaasde gezicht wanneer hij erachter komt dat zoveel mensen alle tekst met hem mee rappen, komt keer op keer terug.

Josylvio samen met Jack

Josylvio

Grootste hit goed voor miljoenenstreams

Alle lichten dimmen en Jack vraagt om telefoonflitsen omhoog te houden. De beat van zijn 101barz sessie begint en dan gaat het helemaal los. Veel jongens rappen gretig mee en kennen de sessie woord voor woord. Telefoonflitsen maken plek voor handen die met de beat meebewegen en knikkende hoofden. De rapper houdt deze energie vast door verder te gaan met hit Tijdbom, die zijn fans uiteraard ook woord voor woord meedoen.

Op De Weg is Jack's grootste hit, met ondertussen zo’n 36 miljoen streams. Zodra Op De Weg klinkt gaat iedereen dan ook tekeer. Dit is het nummer waar een groot deel van de mensen in de zaal waarschijnlijk op heeft gewacht en Jack weet precies wanneer hij hem moet inzetten. Wat bij sommige nummers een kleiner deel van het publiek meezong, is het nu de hele zaal die luidkeels meezingt. Dit enthousiasme groeit wanneer vriend en tevens bekende rapper Josylvio het podium op komt lopen om samen met hem het nummer Liegen op te dragen.

Liefde

Moshpit ook niet meer weg te denken bij rap- of hiphopconcert

Moshpits zijn bij een rap- of hiphopconcert tegenwoordig niet meer weg te denken en bijna altijd roept de artiest op om een moshpit te openen. Jack doet dit ook, maar hij springt zelf het broeierige gat in en springt en beukt met zijn fans mee. Overigens met risico op weer een bierdouche. Hij wordt verlicht door alle telefoonflitsen om hem heen die hem filmen en wordt hard aangemoedigd.

De avond wordt afgesloten met Jack en al zijn vrienden op het podium. Iedereen danst, lacht en filmt. Jack bedankt het publiek nogmaals en zegt een hele leuke avond te hebben gehad. Dat is wederzijds. De liefde voor rap, hiphop, cultuur en vooral voor Jack zelf is te voelen. Wat begint met een tegenvaller, heeft hij weten om te draaien naar een onvergetelijke avond voor hem en zijn fans.