Rose Marin maakt een mix van country en americana en komt uit Haarlem staat. Ze staat op een doordeweekse woensdag in een Amsterdamse popzaal om haar repertoire te laten horen en waar iedereen ademloos naar staat te luisteren. Het geeft de kracht aan waarmee Rose Marin haar songs laat horen en waar ze hier en daar wat uitleg geeft over de nummers die ze heeft gemaakt.

Met de blik naar voren

Troost en liefde in het Nederlands

Rose Marin start met Moving On een luisterliedje waarin de Haarlemse zowel een tikje rauw als sensitief uit de hoek weet te komen. Dromerig en mijmerend en zoals het klinkt op de studioversie, gaat op het podium er een versnelling bij waarmee het dynamischer klinkt. De opening heeft een mooie lading, want de blik moet naar voren zijn gericht in alles wat je in je leven tegenkomt. Het dromerige zit eveneens in de wijsheid van Over & Gone. Een song om het leven te blijven vieren, maar echt ontroerend is haar Nederlandstalige liedje Als Jouw Hart Een Huis Was dat troost biedt voor iedereen die het zwaar heeft. Licht in donkere tijden is ook nu belangrijk, maar Rose Marin schrijft het liedje in een periode waar iedereen gedwongen is om afstand te bewaren en waar helemaal niets mag vanwege de gevaren van een virus. Het liedje is hartveroverend.

Intiem

Een cover naar eigen hand zetten

Rose Marin vertelt over haar werk zoals over het Nederlandstalige liedje wat ze dus schrijft in de periode dat de wereld voor iedereen heel klein is en dat alleen het huis de wereld is. Als de band even van het podium wordt het intiem. Dan komt het waagstuk, waarmee Rose Marin met moed haar Engelstalige versie laat horen van MEAU’s grootste Nederlandstalige hit Dat Heb Jij Gedaan. In stijl weet Rose Marin dat nummer geheel naar haar eigen hand te zetten, waardoor het internationaal klinkt. Look At What You Have Done kan wedijveren met het origineel. Rose Marin brengt het op een zeer integer wijze en dwingt daar respect mee af. Ze doet het solo zonder dat er verder iemand bij is. Daarna komen de achtergrondzangeressen van die avond erbij om Sacrifice uit te voeren en verandert Bitterzoet gewoon in een huiskamer. Opnieuw is er weer de ademloze aandacht van de bezoekers in de zaal. Zonder opoffering en met toewijding geen geslaagde uitvoering en dat is precies wat past bij het karakter van deze song.

Kwetsbaar

Prachtige metaforen bij aangrijpende liefdesliedje

De kwetsbare songs zitten voor een deel achterin tijdens het optreden. Rose Marin maakt gebruik van prachtige metaforen in het aangrijpende liefdesliedje Rewind. Dat is haar laatste muzikale wapenfeit die terug is te vinden op streamingsplatform Spotify, maar voor haar trouwe publiek heeft ze wel een hagelnieuwe song in petto. Dat is Silver Lining Tuned To Grey. Dromen, liefde en stelen zijn ook beproefde elementen in een liedje. Dat komt bij Rose Marin samen op The Day I Took His Name. Eigenlijk is het de herinnering stelen en voor jezelf houden en de sleutel van het kistje waar je die herinnering stopt ergens te verstoppen. Rose Marin gebruikt daar weer een metafoor en daar weet ze door te dringen in de harten van haar publiek die zichtbaar genieten van het optreden. Over iets meenemen en bewaren gesproken. een groter podium lonkt want Rose Marin kan met haar songs dat gemakkelijk aan.