Op het eerste Oud & Nieuw-feest sinds 3 jaar in HAL 25 in Alkmaar vond een nieuw concept plaats: 'de Nachthalte'. Een indoor-festival met verschillende area's met ieder hun eigen gevoel en beleving in één grote HAL. Zoals we gewend zijn van deze locatie is er genoeg te zien en te beleven. Er draaien DJ's met internationale allure in drie zalen: een house-zaal, een techno-zaal en een zaal voor liefhebbers van funk, disco, hip-hop en electro. De magie zit 'm in het samengaan van gemengd publiek: van binnenstad uitgaanspubliek tot ravers en de alternatieve clubganger.


Ervin Skelic van HAL 25 over De Nachthalte: "We zien dit als een kick-off om de nachtcultuur in 2023 terug te krijgen in Alkmaar. Een scene die heel lang is weggeweest, maar ontzettend borrelt onder de mensen en vooral bij jongeren. Er is behoefte aan een clubcultuur met een avontuurlijke programmering en een breed aanbod qua muziek en beleving die niet voorkomt onder de rook van Amsterdam, van Den Helder tot rondom Alkmaar."

"Door de mengeling van publiek komt het gevoel van de oude House-scene van eind jaren 80, begin jaren 90 terug. Alles liep toen ook kris kras door elkaar. HAL 25 begint een steeds belangrijke positie in te nemen als podium voor dit soort muziekevenementen. Kijk ook naar het afgelopen jaar met onder andere Undisclosed (Techno). Een nieuw technoconcept dat ruim 1000 bezoekers trekt met een internationale line-up (2 uitverkochte edities)."

"Maar ook kleinere programmering zoals HERRIE (punk/metal) en Shambalion Soundsystem (Reggae) dragen bij aan de cultstatus van HAL 25."

Tekst gaat hieronder na de foto's verder.

"In de aanloop naar oud & nieuw hebben we een permanente geluidssensor laten plaatsen op de gevel van de achterburen. Die zijn hier enthousiast over en leveren gratis stroom." vervolgt Ervin. "Zo kunnen we ook het komende jaar het geluid gaan monitoren en dit soort evenementen blijven organiseren zonder dat omwonenden er last van hebben."

"Alle ideeën en indrukken van het afgelopen jaar gaan we deze maand verwerken, zodat we dit jaar de Alkmaarse nachtcultuur weer open kunnen breken. Daarnaast gaan we jonge initiators pushen om avonden te gaan organiseren en aan een duurzame scene te bouwen."

"Één ding is nog nodig, een nachtvergunning voor HAL 25 om op kleine schaal te gaan experimenteren met muziekstijlen en niet geheel onbelangrijk: een veilige uitgaansplek creëren voor de queer/lhbti-community en andere groepen die zich minder thuis voelen in de kroeg."

Op zaterdag 4 maart is de eerstvolgende clubavond in HAL 25. Op de hoogte blijven kan via HAL25.nlHieronder meer foto's van De Nachthalte. Foto's door Arjen Dienske.

"Door de mengeling van publiek komt het gevoel van de oude House-scene van eind jaren 80, begin jaren 90 terug. Alles liep toen ook kris kras door elkaar."