Vorige week donderdag stond Goldkimono in de oude zaal van de Melkweg. Buiten is het koud, maar de zomerse muziek en Californian good vibes verwarmen de oude zaal van de Melkweg. Mensen dansen mee met de laid-back pop, hiphop en hier en daar reggae invloeden van de mannen in tie-dye shirt en bucket hats.

Foto's: EvaCaptures

Opening met meezinger

Publiek grijpt kans

De avond wordt geopend met meezinger ‘What I Got’. “You can take it or leave it or not”, maar het publiek laat deze kans om meteen mee te zingen niet schieten. Erna volgt ‘Tears Of The Sun’, een extreem laid-back nummer over zonnige dag in California.

Het nummer dat volgt, ‘Does It Move You’, is een afwisseling van de extreem laidback energie, naar een wat serieuzere, dringendere. De hypnotische catch met een strakke beat eronder zorgt voor een energie in de zaal. Het lied gaat over zelfreflectie en de scherpe lyrics van dit nummer krijgen extra lading door de manier waarop hij het zingt, of eigenlijk is het meer vertellen. De poëtische lyric “Don’t change the world, just change your socks”, raakte een van zijn fans zo, dat hij het afgelopen jaar op zijn arm heeft laten tatoeëren, vertelt frontman Martijn Konijnenburg ons. 

Meest bekende nummer ‘To Tomorrow’ is geschreven op een dag

Thuisblijven enige optie om nummer af te maken

Goldkimono’s meest bekende nummer ‘To Tomorrow’ is geschreven op een dag waarop Martijn en zijn bandleden eigenlijk naar het strand wilde gaan na een week hard werken. Toen Martijn per ongeluk een rifje speelde die gewoon té catchy was, moesten ze wel thuisblijven om dit nummer te schrijven. In plaats van naar het strand te gaan, hebben ze het strand naar hun publiek gebracht met dit zonnige nummer.

Nieuwe nummers komen voorbij

Publiek geniet mee bij dansbare drumsolo

Ook wat nieuwe nummers komen voorbij, onder andere een nummer genaamd ‘Money In My Head’, een nummer over dat rijkdom van binnen zit. Ook kondigt Martijn aan dat ze 3 februari het nieuwe nummer Melancholy Rain releasen. Ook nieuw nummer ‘Bounce’ wordt gespeeld. Martijn en gitarist Ocker Gevaerts begeven zich naar de drums van Jeroen Blumers, en Jeroen gaat los op de bongo’s. Met z'n drieën zetten ze een zeer dansbare drumsolo neer en het publiek geniet.

Met nog even proosten, swingen op ‘Electric Swing’, en als toegift ‘Boodaling’ komt de avond ten einde. Maar niet getreurd, want op Zaterdag 30 september 2023 staat Goldkimono in Paradiso voor wat zomervibes in de herfst. Ook is aangekondigd dat Goldkimono op Into The Great Wide Open gaat spelen in het eerste weekend van September 2023.