In een periode waar vele poppodia dicht zijn geweest, door een vermaledijd virus, zijn er ook muzikale gezelschappen ontstaan. Gene Gene komt uit Amsterdam en begint aan een muzikaal avontuur als het stil is op straat. De Amsterdamse band start in 2020 nadat een groep vrienden zich terugtrekt in een antikraak kantoorgebouw. Van de coronatijd hebben ze handig gebruik gemaakt om hun eigen geluid te ontwikkelen.

Van punk tot jazz en van disco tot dub

Obscure genres

Van punk tot jazz en van disco tot dub. Gene Gene maakt een eclectische mix van geluiden met voeten in obscure genres. De muziek die ze smaakvol opdienen is geschikt voor zowel de liefhebbers van indiepop en jaren tachtig new wave als voor de doodgewone feestgangers. Gene Gene haalt muzikaal het nodige uit de kast, zoals vette baslijnen, wilde percussie, sax en synths. Ze hebben teksten in het Spaans, Nederlands en Engels. De eerste debuutsingle Pada Pada verschijnt in de zomer van 2022 wat ze uitbrengen op het Amsterdamse Label Dopeness Galore. Daarna volgt Loud ‘N ‘Stuff. Dit is inmiddels alweer in het verleden, want na het verschijnen van Only Ever Let You Down, presenteert de band hun verse single Don’t Bother uit via Paradiso Vinyl Club.

Snelkookpan

Multidisciplinair

Het is de aanleiding zijn om de single Don’t Bother te laten horen en zien. In alles wat ze over zichzelf schrijven en naar buiten brengen klopt het muzikaal. Het is een snelkookpan van verschillende stijlen die zijzelf als warmbloedig en kosmisch omschrijven. Wederom weet Gene Gene een mix van psychedelische tropische grooves, rock en dub te serveren in hun muzikale gerecht. Tijdens hun optredens laat Gene Gene zien dat ze multidisciplinair zijn met zelfgemaakte kostuums, videoclips en artwork. Dat laatste doen ze in samenwerking met bevriende muzikanten en grafisch artiest. In het nog vrij korte bestaan van de band, laat Gene Gene zien waar het toe in staat is.