In het Hilversumse Podium De Vorstin hebben bezoekers aan Patat Met zich muzikaal kunnen laven aan soul. Wel van een breed perspectief, want de stijlen lopen behoorlijk uiteen. De programmering op die avond is er naar met optredens van More Ease, Secret Rendezvous en Sidney Imani.

More Ease

Mellowbedroom live

More Ease is de fonetische uitspraak van zijn voornaam, maar Maurice van Meer heeft dan ook wel het nodige gedaan. Hij is een ambitieuze performer en dito wat hij brengt op muziekgebied. De bagage is er naar, want hij heeft onder meer de Rockacademie in Tilburg gedaan. More Ease maakt onder meer mellow bedroom rap. In 2021 brengt hij zijn debuut EP Ease Your Mind uit, waarvan de gelijknamige single al airplay krijgt op NPO 3FM en Sublime FM. Bovendien levert die aandacht hem meer dan 1 miljoen Spotify streams op. Daarnaast doet More Ease samen met zijn band na zijn EP-debuut de Popronde 2021. Vorig jaar komt hij met twee muzikale wapenfeiten met de singles Thinking Out Loud en Nobody Wants To Die. Die laatste twee singles laten hiphop met een onmiskenbare soulinvloed horen.

Secret Rendezvous

Muzikaal schemergebied tussen jazz en soul

Het duo Sietske Morsch en Remi Lauw is inmiddels alweer lange tijd muzikaal actief. Hun debuut ligt alweer twaalf jaar achter hun met het debuutalbum Paint The Town Red uit 2011. Beiden hebben een muzikale opleiding aan de Codarts in Rotterdam. Ooit zijn ze geïnspireerd door muzikale popiconen Prince en Janet Jackson uit de jaren tachtig en negentig. Daar is de kiem gelegd voor wat ze vandaag de dag nog maken. Het afgelopen jaar heeft Secret Rendezvous de singles  Feels So Good (Don’t It) en Crush uitgebracht.

Sidney Imani

Talentvolle jazz zangeres

Sidney Imani staat in 2022 nog in de finale van de Amsterdam Popprijs en heeft eerder dat jaar nog in een kleine setting een optreden gedaan in de Roode Bioscoop Amsterdam. Het zingen is een tweede natuur geweest bij Sidney. Vanaf het eerste moment is het liefde op het eerste gezicht en dat is terug te horen in wat ze laat horen. Als je vanaf je derde jaar de songs van Whitney Houston mee loopt te zingen, is de weg om te gaan zingen wijd open. Dat heet Sidney inmiddels gedaan, want ze heeft een opleiding als bachelor aan het Conservatorium in Amsterdam gedaan, maar daarvoor heeft ze al het nodige gedaan op Amerikaanse universiteiten en hoge scholen.