Op zondag 2 april heeft het Volkshotel Amsterdam een muziekfestival plaatsgevonden waar een aantal popzalen een aantal talenten naar voren hebben geschoven. Eigenlijk hebben de zalen van onder meer EKKO (Utrecht), Patronaat (Haarlem) , GRAP, Cinetol en Broedplaats VKG (Amsterdam) de handen ineen geslagen om een muzikaal gerecht op te voeren in negen verschillende lagen. Zwaar op de maag heeft het voedsel niet gelegen, want er is behoorlijk wat te zien en te beluisteren geweest. Maar liefst vijftien verschillende acts zijn er voorbijgekomen in het Volkshotel, zoals Gumbo Kings op de hoofdfoto. De foto’s van Stephan Wolven, zijn het bewijs.

Asbest Boys

Badtime

Gumbo Kings

Daisy Daisy

Guyy

Sven Ross

Teveel om op te noemen

Hotel multifunctioneel en goed gebruikt

Cultuur is creatief bezig zijn, wat Tijs Bullock van het Volkshotel op een dag als deze doet. ,,Als Amsterdammer slaap je niet vaak in een Amsterdams hotel. Je komt niet verder dan de publieke ruimte, dus hoe leuk is het als je een keer de kamerdeur kunt opentrekken en zien dat daar iets gebeurt”. zegt de voorlichter en pr-man op het nieuwsplatform Oost-Online. Ooit heeft het gebouw dienst gedaan als kantoorgebouw van onder meer De Volkskrant dat jarenlang op dit adres waar journalisten tot laat aan hun nieuwsartikelen hebben gezeten. Nu is er van alles te vinden in het gebouw zelf. Een idee om met partners als bioscoop Cinetol, de Amsterdamse muziekorganisatie GRAP, de Volkshotel broedplaats VKG en tenslotte twee poppodia van buiten Amsterdam: EKKO uit Utrecht en het Haarlemse Patronaat eens de koppen bij elkaar te steken.

Jolene

Keenan Mundane

Sam Vano

Sultan

Tos & Seb

Yodel Queen

Sunset Society

Voor iedereen wat

Ogen en oren tekort

De bezoekers aan het festival komen op die eerste zondag ogen en oren tekort. Er is eigenlijk wel voor iedereen wel wat in het muzikale vat. De Utrechtse band Sultan heeft in 2021 nog aan de Popronde meegedaan. Jolene en Sven Ross hebben dat afgelopen jaar gedaan. Gumbo Kings is een Amsterdams Haarlemse bleusband die vorig jaar nog hun album hebben uitgebracht. De Amsterdamse band GUYY heeft dat onlangs nog gedaan. Andere muzikale acts die te zien zijn geweest, zijn Keenan Mundane, Yodel Queen, Badtime, Asbest Boys, Daisy Daisy The Sunset Society, Sam Vano en Tos & Seb.